Två verksamhetsutvecklare

Sista ansökningsdag: 2021-06-13

Är du en driven verksamhetsutvecklare med intresse för folkbildning, musik och kultur och gillar samhällsfrågor?  

Har du erfarenhet av frikyrklig verksamhet och lätt att skapa kontakter? Är du självgående och gillar utmaningen i att vara med och utveckla en bred och mångkulturell verksamhet?  

Studieförbundet Bilda söker nu verksamhetsutvecklare till Kalmar och Blekinge.

Om tjänsten 

Bilda söker nu två verksamhetsutvecklare för arbete med bildning och kultur i samarbete med frikyrkorna och ditt arbetsområde är primärt Blekinge, Kalmar och Kronoberg.

I nära samarbete med våra kyrkliga medlemsorganisationer ansvarar du för att utveckla folkbildningsverksamhet, främst studiecirklar och olika slags kulturarrangemang. Det innebär verksamheter inom bland annat musik, kör, kristen tro och teologi, existentiell hälsa, hållbarhet samt asylverksamhet och integration.

Som verksamhetsutvecklare skapar du nya och upprätthåller befintliga kontakter och initierar och utvecklar kultur- och bildningsverksamhet. Du kommer att rekrytera, utbilda och introducera cirkelledare samt säkra att de får kontinuerligt stöd i sitt arbete. Arbetet innefattar även en del administration.

Du ingår i ett team av engagerade kollegor som arbetar med folkbildning inom kyrka, kultur och samhälle. Rollen ger goda möjligheter att arbeta både självständigt och i team, att ta eget ansvar och att bidra till att utveckla vårt folkbildningsarbete. 

Folkbildningen var viktig när det öppna demokratiska samhälle vi har i dag växte fram. Idag har folkbildningen fortsatt viktig roll för att utveckla individer, grupper och vårt samhälle. 

Bilda utvecklar verksamhet och folkbildning med våra medlemsorganisationer, andra samverkansparter och i egen regi. För den här rollen handlar det främst om att utveckla kurser, studiecirklar och kulturprogram tillsammans med kontakter inom frikyrkor men också med andra samverkansparter kopplat till katolska och ortodoxa församlingar.

Tjänsten som verksamhetsutvecklare i Bilda innebär goda möjligheter att påverka vår verksamhet. Tillsammans med kollegor ansvar du för att utveckla verksamheter som möter behov inom våra medlemsorganisationer men också i samhället i stort. 

 Vi söker dig som: 

  • har god kännedom om frikyrkan.
  • har relevanta nätverk inom kyrkor, lokala samhället och offentlig sektor. 
  • är nytänkande, relationsskapande och har ett stort intresse att arbeta med folkbildning. 
  • är en trygg person med integritet, stark egen drivkraft och god samarbetsförmåga. 
  • planerar och organiserar ditt arbete på ett strukturerat sätt. 
  • har en god administrativ förmåga och gärna erfarenhet av projektledning. 
  • har god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. 
  • behärskar svenska och engelska i tal och skrift. 
  • har körkort och tillgång till egen bil, eftersom våra medlemsorganisationer och samverkansparter finns utspridda i din del av regionen.

För att lyckas i rollen tror vi att du har några års relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har kunskaper om mångfaldsfrågor samt pedagogisk kompetens. Har du erfarenhet av folkbildning, arbete inom den ideella sektorn eller annan föreningsverksamhet är det meriterande. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Som anställd i Bilda får du en genomtänkt introduktion, 38 timmars arbetsvecka, goda kompetensutvecklingsmöjligheter, bra personalförmåner men framförallt får du jobba med viktig, meningsfull verksamhet tillsammans med energigivande och kompetenta kollegor och externa kontakter. Arbetet innebär stor frihet och mycket ansvar. 

Placeringsort: Växjö eller Karlskrona  

Omfattning: 50 - 100 %  

Anställningsform: Tillsvidareanställning, vi tillämpar 6 månaders provanställning.   Tillträde: Enligt överenskommelse och gärna så snart som möjligt. 

Upplysningar om tjänsten:

Henrik Demetriades, enhetschef Kyrka, 013-31 28 25.  

Facklig kontaktperson Unionen, Petra Falk, 090-14 20 11. 

Sista ansökningsdag är 13 juni 2021. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Registrera din ansökan via knappen "Skicka ansökan" eller via länken "Ansökan via webb" som du hittar längre ned.

OBS! Vi har gjort våra val beträffande rekryteringsstöd och val av mediekanaler för annonsering i rekryteringsprocessen och vill inte bli kontaktade av säljare via telefon eller mejl. Tack!

 

Om Bilda  

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund, som med kristen livsåskådning som grund bedriver folkbildningsarbete och erbjuder kurser, studiecirklar och kulturprogram. Verksamheten vilar på folkbildningens grundsyn och är fri och frivillig och öppen för alla oavsett bakgrund och utbildning. Med stöd och inspiration från oss får människor med olika bakgrund möjlighet att mötas, skapa fritt och utvecklas. Vi har erfarenhet, kunskap och nätverk kopplat till kultur, samhällsfrågor, tro, religion och existentiella frågor. Vi är organiserade i sex regioner med verksamhet i hela landet och ett studiecenter i Jerusalem. Vi tror att det är i mötet med andra som vi får nya perspektiv på tillvaron och växer som människor. Vår övertygelse är varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Tillsammans med våra medlemsorganisationer, samverkansparter och deltagare skapar vi verksamheten. Våra medlemsorganisationer finns främst inom frikyrkorna, ortodoxa kyrkorna och katolska kyrkan. Våra samverkansparter verkar inom kultur, kyrka och samhälle. Läs gärna mer på Bilda.nu.