Nazister oroade under seminarium

Polisen höll koll på nasisterna i Vårdklockan

Inför den förväntade nazistdemonstrationen i Almedalen, dök NMR-anhängare upp till Tro och solidaritets seminarium om Israel och Palestina.

- De fotade panelen och folk i publiken, säger Anna Ardin, diakon i Equmeniakyrkan och medlem i Tro och Solidaritet.

En kvart innan start till  Socialdemokrater för Tro och Solidaritets seminarium "Israelisk säkerhet och palestinsk frihet – två problem, en lösning", dök ett tiotal NMR-anstrukna personer upp.

Seminariet som hölls i Equmeniakyrkan Vårdklockan leddes av statsvetaren Ulf Bjereld och med sig i panelen hade han riksdagsledamot Thomas Hammarberg (S) och kabinettsekreterare Annika Söder från utrikesdepartementet.

Polisen var snabbt på plats, och personerna, varav flera bar tröjor med tydliga vit makt-budskap höll sig stilla, men fotade både paneldeltagrae liksom flera ur publiken.

När Tro och solidaritets förbundssekreterare Hans Josefsson hälsade deltagarna välkomna, poängterade han tydligt att man manifesterade med Regnbågsflaggan på grund av hotet mot utsatta grupper som RFSL från högerextrema.

- De applåderade inte när andra gjorde det och när vårt seminarium handlade dom fred och mänskliga rättigheter hade en av killarna till exempel en tröja där det stod "Bellum" (latin för krigens krig).

Polisen har följt gruppens framfart under hela Almedalen, men de väntas under tisdag kväll genomföra en demonstration.

0 Kommentarer
0 Kommentarer