Musikkonferensen i Linköping ställs in

Förra årets musikkonferens i Linköping blev en stor succé. I år tvingas man ställa in på grund av Covid-19.. Foto: Jan Hultman.

Musikkonferensen i Linköping ställs in med anledning av coronavirusets spridning. 150 deltagare hade anmält sig till konferensen som skulle hållas under kommande helg och som anordnas av Equmeniakyrkan, Equmeniakyrkans sångarförbund och Equmenia.

 

Det är en besviken Karin Bodell, projektledare för Musikkonferensen i Linköping, som i sista stund tvingades lämna återbud till de som anmält sig.

- Equmeniakyrkans och Equmenias ledningar  fattade det avgörande beslutet i går eftermiddag efter regeringens beslut att stoppa samlingar med fler än 500 personer. Det är tråkigt att det blev så här eftersom vi planerat konferensen under lång tid och verkligen har sett fram mot den. Men nu såg vi inget annat alternativ än att ställa in. 

Flera av de anmälda var lite äldre och tillhör därmed en riskgrupp. Många hade dessutom långa resvägar vilket också medför ökade risker.  Karin Bodell säger att det är viktigt att ta sitt ansvar och trots att det känns tråkigt så är hon nöjd med beslutet. 

- Alla anmälda som vi har haft kontakt med har också visat stor förståelse för vårt beslut. Vi har ännu inte bestämt om konferensen kommer att hållas vid senare tillfälle eller om vi helt enkelt väntar till nästa år.

Musikkonferensen är ett återkommande arrangemang som riktar sig till alla som på något sätt är engagerade i de lokala kyrkornas såg- och musikliv.

Equmeniakyrkan och Equmenias har också stoppat alla tjänsteresor utomlands och skjuter upp besök från utlandet som är planerade de närmaste veckorna.

Christina Larsson

christina.larsson@sandaren.se
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.