Varför ljuger DN om kristen människosyn?

Förhoppningsvis är det bara slarvig okunskap.

Men Sveriges största dagstidning har trots allt ett ansvar att inte sprida vidare uppenbara lögner på ledarplats.

Med makt och plattform kommer ett ansvar.
Till exempel har jag ett ganska tungt ansvar att försöka väga orden här på ledarsidan så att de till så stor utsträckning som möjligt - och min egen vetskap - inte slirar på vad som är sant.
Bibeln uttrycker det som att den som undervisar andra, måste räkna med en hårdare dom. Om du påstår att något är si eller så måste du helt enkelt också vara beredd på att kunna förklara vad du grundar det på.
Rimligen borde det också gälla ledarskribenterna på Sveriges största dagstidning, Dagens Nyheter.
Visserligen har fallerande religionsundervisning i allmänhet och tydliga brister i kristendomskunskap, skapat en ibland chockerande låg nivå på de offentliga diskussionerna om tro.
Att "Expressen-pastorn" och teologen Joel Halldorf sedan några år börjat bryta den isen och tvinga meddebattörerna att höja garden, är därför välkommet.
Därför är det häpnadsväckande när DN:s Lisa Magnusson i ett utfall mot tidningen Dagens äktenskapssyn (som absolut kan diskuteras)  påstår; 
"...Bibeln säger också att om en kvinna inte är oskuld när hon gifter sig, så åligger det varje god kristen att stena henne." (30/8)
Lisa Magnusson har makt och plattform, men tar uppenbarligen inte ansvar. Om hon tar ansvar får hon isåfall gärna visa var hon hittar den uppmaningen till kristna i Nya testamentet.
Hittar hon den ska jag ta ansvar och erkänna att jag haft fel och utvärdera mitt förhållande till sanning. Jag hoppas att hon är beredd att göra samma sak.
Det enda jag hittar är dock Jesus reaktion när några judiska lärda kommer till honom för att stena en otrogen kvinna. Den står i bjärt kontrast till vad Lisa påstår.
Den som är utan synd kastar första stenen, säger Jesus.
En efter en går prästerna och kvar står kvinnan. Hon är fri när hon går.
Från dessa texter tar den liberala och frihetliga syn på världen som även Lisa Magnusson säger sig stå på, sin början. 
Sanningen skall göra er fria, står det också i den där boken Lisa verkar ha så svårt för. 
Hade hon läst det, hade hon kanske inte behövt ljuga sina läsare upp i ansiktet.

5 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Bertil Svensson
Bra rutet, Robert!
Finn Broman
Jättebra att du reagerar och skriver. Jag tänkte när jag läste det där att måtte vi alla reagera på något sätt. Hon är verkligen dåligt påläst och då ska hon inte skriva strunt!
Mikael Nyman
Ja, man förundras verkligen över att kristendomskritiker på allvar tror sig sitta inne med något som de "religiösa" inte har tänkt på, när de kommer med den typen av argument som i DN:s ledare. Dock finns det en anledning för oss som tror att Bibeln är Guds ord att tänka över vår teologi. Hur man ser på förhållandet mellan gamla och nya testamentet skiljer sig åt beroende på om man har en reformert, luthersk eller dispensationalistisk teologi. Utan en genomtänkt teologi öppnar man sig för den typ av enkla påhopp som DN ägnar sig åt.
Svenne Larsson
Det är ju märkligt att många har så svårt att förstå att det Kristna budskapet bygger på det nya testamentet.
Lars
Tyvärr så är mediavärlden mot kristendom , de vill gärna svartmåla troende.