Ledare

Löfven! Agera! Men inte bara nu

Det är de snabba politiska poängernas tid, vilket märks när Ulf Kristersson(M) knappar in textraden Löfven: Agera! Nu! och postar på Instagram efter senaste tidens skjutningar i Malmö.

Omvänt kunde Stefan Löfven nog gjort samma sak.

Men när ”den ende vuxne i rummet” så tar ny fart i tidens politiska barnlekar är det inte att förvånas över hur Sverigedemokraterna susar förbi i opinionsmätningarna.

Väljare ser igenom röstfiske. Jag är övertygad om att de flesta som nu säger sig rösta på SD inte lusläst partiprogrammet och står bakom saker som att till exempel stoppa allt asylmottagande i fredstid. Utan för att de försöker säga åt de andra att skärpa till sig. Idag missar oroliga politiker sällan chansen att hoppa på och relatera till den senaste nyheten på tapeten.

Men utspel som det ovan ger varken röster eller skapar trygghet för utsatta Malmöbor.

Istället finns lärdom i kyrkors och hjälporganisationers långsiktiga arbete i utsatta områden. Där Agera! Nu! byts ut mot en hållbar plan för hela livet.

Det är ingen quick-fix precis. Tusentals barn är misstänkta för brott och i brist på annat drömmer de om att genom en kriminell karriär hitta status, trygghet och erkännande.

Börja från grunden, i familjerna, med beprövade sociala insatser, utbildning och inte minst: Ta hjälp av civilsamhället!

Så. Löfven: Agera! Men inte bara nu, utan också långsiktigt!

Robert Tjernberg

robert.tjernberg@sandaren.se
0 Kommentarer
0 Kommentarer

Ledare

Mer inom samma ämne