Betlehemskyrkan går all in med sina klassiska bokmässandagar

Nu kan man återigen kliva in i Betlehemskyrkan för kulturevenemang. foto: Robert Tjernberg

Med bara några dagar missar årets Bokmässa samhällets totala öppnande.

Men i Betlehemskyrkan i Göteborg tror de ändå att det kommer kännas mer som vanligt när deras program åter öppnar för både fysiska och digitala besökare.

Betlehemskyrkans program under bokmässan är en stående självklarhet för många besökare, men som allt annat förra året uteblev den stora folkfesten också på Vasagatan.

I år kompenserar man med ett digert program som de hoppas kunna locka både skärmbesökare, liksom (med pandemimått mätt) fyllda bänkrader.

– Vi kommer köra på som om det vore en vanlig bokmässa med energi och program som de senaste 20 åren, men direktsänder också för dem som inte kan vara med på plats. Det är ju inte många dagar kvar till 29 september då samhället ska öppna, men vi kommer vara noga med att hålla på rekommendationerna ändå, konstaterar Robert Eriksson, församlingsföreståndare.

Runt 200 personer får plats med gällande restriktioner. Annars hade en fylld kyrka antagligen inte varit några problem mer parten av kvällarna.

Redan på torsdag rivstartar programmet med författaren Maria Küchen och poeten Jonas Gren i ett samtal med Fredrik Welander i ett samtal om samspelet mellan natur och människa och villkoren för vår existens.

På fredag gästar journalisten och författaren Kattis Ahlström som i ett samtal lett av Magnus Sundell möter psykiatern Ullakarin Nyberg på just temat ”konsten att mötas”.

Lölrdagens tilldragelse där Joel Halldorf och Anna Lindman, aktuell med en ny bok om Knutby-dramat, samtalar kring politik, kultur, dramatiska världshändelser och var kristen tro kommer in i den bilden. Pastor Robert Eriksson modererar.

Söndagen är riksevangelist Britta Hermansssons dag med först litterär gudstjänst och bokrelease för hennes nya bok. Senare på kvällen en spännande pratstund med riksspelemannen Kalle Moraeus om att åldras.

– Tanken är att vi vill vara kyrka i det här och utifrån det har vi valt teman som knyter an till vårt uppdrag. Att det kristna budskapet ska lysa igenom i alla programpunkter, om det så handlar om miljö o klimat eller faran med att hamna i en sekt, förklarar Robert Eriksson.

Hur viktig är den här satsningen för er?

- Den bottnar i vår vision att kulturen är vår primära väg att visa kristen tro på, och att människor från många olika bakgrunder kan dela med sig av glimtar av Gud, berättar Eriksson.

Vad är dina förväntningar?

– Jag har då läst anna lindmans nya bok om Knutby och Joel Halldorfs kvällstidningsteologi, och ser fram emot att få ha ett samtal med de båda om fenomenet Knutby just i den här tiden, hur församlingen kunde fortsätta med sina läror och leverne 13 år efter ett mord . Men också samtalet om debatten i pressen kring detta under två decennier.

Robert Tjernberg

robert.tjernberg@sandaren.se
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice