Indien ska granska attacker mot kristna

Indiens högsta domstol har nu beordrat regeringen att presentera vad de vidtagit för åtgärder efter attacker mot kristna i flera av landets delstater. 

I mars tidigare år lämnade Peter Machade, ärkebiskop i Bangalore tillsammans med indiska National Soludarity forum och Evangelical fellowship of India, en begäran om att Indiska myndigheter måste börja ta problemet med förföljelsen av kristn ai landet på allvar. 

Nu har Högsta domstolen plockat upp gruppens framställan och begärt att inrikesministeriet ska se till att utreda vad som hänt vid ett flertal uppmärksammade attacker mot kristna i ett antal delstater - samt vilka åtgärder som vidtagits efter attackerna. 

500 attacker mot kristna i år

Enligt United Christian Forum rör det sig om runt 500 attacker specifikt riktade mot kyrkor eller kristna bara det senaste året i Indien, och myndigheterna ska nu ha fått två månader på sig att återkomma med ett svar till domstolen kring vad som skett, gjorts och vad man tänker göra åt saken, enligt premier christian news.

Anledningen till att myndigheterna nu beordras titta närmare på fallen är att den tidigare förklaringen från dess sida varit att anklagelserna varit ogrundade och kanske till och med påhittade. 

Förnekar förföljelse

- Med tanke på regeringens totala förnekande till det ökade våldet mot kristna är högsta domstolens order till myndigheter att utreda mer ingående ett klart positivt steg, säger Rinzen Baleng från Open Doors.

Han fortsätter:

- Det är av högsta vikt att myndigheter nu fått en tidsram för att gräva fram korrekt information. En väl genomförd undersökning kan hjälpa till med att lyfta frågan om en systematisk förföljelse i Indien och inte bara en kedja av slumpartade händelser.

 

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice