Immanuelskyrkan storsatsar på kyrka med lägenheter

Immanuelskyrkan i Örebro storsatsar på ny jättekyrka - med 80 nya hyreslägenheter.

Bygget är nu igång.

- Våra nuvarande lokaler är vackra och rymmer många goda minnen. För framtiden behöver vi dock större och mer ändamålsenliga lokaler. Att äga lägenheter är positivt för den långsiktiga ekonomin men också något som i en framtid kan bli en viktig del i vårt stora sociala arbete,säger församlingens ordförande Anders Svahn.

Immanuelskyrkan i Örebro, med Equmenias förre ordförande Johan Arenius som föreståndare, satsar högt när de nu drar igång bygget av en ny kyrka i området Södra Ladugårdsängen.

Förutom att församlingen ska bygga en ny kyrka på sammanlagt 3500 kvadratmeter i två plan, kommer också ett fastighetsbolag bildas för att kunna bygga inte mindre än 80 hyreslägenhter i samband med nybygget.

Den nya stora kyrksalen kommer rymma 450 sittande och uppemot 700 när de intilliggande ytorna används. 

I ett pressmeddelande berättar församlingen, som är EFK-ansluten, vidare att det planeras för en rymlig och luftig entré liksom ett café med generösa öppettider.

Konferens- och utbildningslokaler, musikrum, studio och multihall kommer också finnas.

Lokalerna på Ekersgatan som redan hittat en köpare är en viktig del i den finansieringsplan, som också består av insamlade medel samt ett banklån för bygget av hyresfastigheter - vilket är en av de saker som verkligen sticker ut.

80 nya hyreslägenheter ska byggas och vara klara 2022.

- Vi har funnits på Ekersgatan i över 100 år. Det känns fantastiskt att få göra som våra företrädare gjorde och bygga nytt för vår tid. I över hundra år har vi försökt berätta om Jesus så begripligt som möjligt och det kommer vi fortsätta med, säger Johan Arenius.

Han menar att projektet fått ta tid, men efter en särskild bönesatsning i slutet av förra året började bitarna falla på plats och bygget nu dra igång.
Enligt pressmeddelandet är Immanuelskyrkan nybygge äsannolikt det störst byggprojektet en ideell förening tagit sig an i Örebro. Totalt omfattar projektet drygt 200 miljoner, varav kyrkans nya lokaler omfattar 61 miljoner.

 

 

Robert Tjernberg

robert.tjernberg@sandaren.se
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.