Carin Dernulf blir föreståndare i Immanuelskyrkan

Carin Dernulf kan bli nästa föreståndare i Immanuelskyrkan. Foto: Marcus Gustafsson/Stefan Bladh

Det är nu klart att Carin Dernulf blir Immanuelskyrkan i Stockholms nya församlingsföreståndare.

Församlingen är den största i landet.

- Det känns väldigt spännande, säger hon till Sändaren.

Texten är uppdaterad 

Tidigare i höst bestämde hon sig för att lämna sin post som generalsekreterare på Equmenia senast sommaren 2023.

När hon sedan bejakade Immanuelskyrkan i Stockholms kallelse att prövas av församlingen som dess nya föreståndare, sade hon så här till Sändaren:

- Just nu känns det väldigt rätt och jag ser fram emot en pastoral tjänst med de pastorala uppgifterna och arbetet med bland annat gudstjänst, säger hon men förtydligar samtidigt att inget är klart innan församlingen sagt sitt ja.

Nu är hon prövad och klar, församlingen har sagt ja och Carin kommer därmed att börja sin tjänst i samband med att hon lämnar Equmenia, troligen någon gång under våren 2023.

– Jag känner stor tacksamhet över församlingens förtroende och ser fram emot att arbeta tillsammans med alla goda krafter i Immanuelskyrkan, säger Dernulf.

Erfarenheten väger tungt

En anledning som styrelseordförande Greger Hjelm framhållit som anledning till att man landat i just Carin tidigare, är förutom hennes år i Equmenia, också erfarenheten av att leda en församling med flera språkgrupper.

- Innan dess var hon bland annat pastor och föreståndare i Centrumkyrkan i Sundbyberg under sju år, en församling med ca 700 medlemmar och som precis som Immanuelskyrkan består av flera olika språkgrupper, skriver han på Immanuelskyrkans hemsida.

Equmeniatiden är viktig

Equmeniatiden har gett Carin erfarenheter av att leda ett sammanhang med bredd samt ett stort nätverk av olika kyrkor och organisationer i civilsamhället i stort. Att hon brinner för barn och unga kanske inte är en större skräll men i botten finns också en djup passion för lagbygge och att se Immanuelskyrkan fortsätta sitt utåtriktade arbete med att vara en kyrka som gör avtryck i sin stad. Vad har du för relation till Immanuelskyrkan sedan tidigare?

- Det lustiga är att jag vid några tillfällen under åren fått till mig från olika håll att Immanuelskyrkan kanske skulle vara något för mig, men jag ska vara ärlig att säga att bortsett från att jag känner en del människor där och predikat ett antal gånger i Immanuel 153 har jag inte haft någon djupare insikt i verksamheten.

Under senaste året har det skrivits en del om meningsmotsättningar mellan grupper i kyrkan, hur insatt är du i det inför att gå in som föreståndare? - Jag är självklart medveten om att det funnits, men från mitt perspektiv känner jag mig hoppfull och ser framförallt många goda möjligheter framåt.

 

 

 


 

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.