Församlingsliv

Vårgårda väntar på maffig musik

Både mys och pampighet utlovar Madde Sernestrand som i år tillsammans med Jenny Martinsson leder den stora julkonserten i Vårgårda.

Med 250 medverkande på scen kommer den traditionella julkonserten i Vårgårda att bli en maffig upplevelse när budskapet i föreställningen Let there be light sprids i Tångahallen den 21 december.

– Vi vill att besökarna ska få känna storslagenheten, mäktigheten i det som 250 personer gör tillsammans för att vi vill göra Jesus känd i vår bygd, säger Madde Sernestrand som tillsammans med Jenny Martinsson i år tagit över stafettpinnen för att leda konserten.

– Det blir både mys och pampighet! Det är en stor produktion och vi vill förmedla budskapet genom många olika uttryck. För oss har det verkligen, verkligen varit viktigt att alla ska få höra något de tycker om, både gammal och ung.

Därför blir det såväl traditionella julsånger som gospel och annat. Tångahallen rymmer bortåt 1 500 åhörare och julkonserten brukar fylla de flesta platserna. I år medverkar en masskör med 75 sångsugna medverkande, tillsammans med etablerade kören No name but Jesus och gruppen Rotad. Årets gästartist är Anna Weister Andersson, som redan haft inspirerande övning tillsammans med körerna. Dessutom kommer 150 dansare i olika åldrar, från den lokala dansskolan God moves, att bidra till storslagenheten med dans på scenen, liksom flera musiker.

Jenny vill inte avslöja för mycket inför konserten, men ljus kommer (förstås) att ha en framträdande roll en konsert som denna, med ljuset i fokus. Mellan numren kommer också pastorer från trakten att medverka med betraktelser. När musiken är slut doftar fika som förstås hör en sådan här afton till.

Bakom arrangemanget står Equmeniakyrkan Vårgårdabygden.

Anna Hagnell

0 Kommentarer
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Församlingsliv

Läs vidare