Små orter storsatsar på bibelskola

Så här många kom till kyrkan under bibelskolan 2019. Under denna barnsamling berättade Åke Samuelsson om Munken och Kulan. Foto: Equmeniakyrkan i Hovslätt

Två vanliga församlingar satsar nu på en koncentrerad bibelskola med flera populära talare. Allt för att hjälpa kristna att bygga en tro som håller i vardagen.

Tomas Sjödin, Carin Dernulf och Fredrik Lignell. Det är bara tre av talarna som kommer till den bibelskola som arrangeras av Slättenkyrkan i Norrahammar och Equmeniakyrkan Hovslätt. Trots att varken Norrahammar eller Hovslätt utanför Jönköping är några stora orter satsar församlingarna på en tio dagar lång bibelskola med flera välkända namn.

 Den här bibelskolan går lite utöver det vanliga, och därför vill vi bjuda in de bästa förkunnarna och bibellärarna i vårt land, säger David Hjelmqvist, pastor i Hovslätt.

Församlingarna har en lång tradition av att arrangera bibelskolan tillsammans, något man gör vart tredje år. Senaste bibelskolan hölls hösten 2019 och därför behövde ingen samling ställas in under pandemin.

 Nu kan vi köra utan begränsningar igen, säger han.

David Hjelmqvist

Bibelskolan är öppen för alla

Förutom välkända talare kommer det också att erbjudas barn- och ungdomssamlingar. Och alla ska känna sig välkomna, man behöver inte vara medlem i någon av församlingarna för att delta.

 Det brukar komma människor från hela Småland. Vi vill kunna betjäna andra kristna. Eftersom vi har med namn som är kända så hoppas vi att även de som inte brukar gå i kyrkan ska bli intresserade, säger han.

Det är helt valfritt hur många samlingar man vill gå på under bibelskolan. Somliga hålls på dagtid under vardagarna.

 Där är förstås lite svårare för den som arbetar att vara med, men vi tror att en del tar ut komptid eller semesterdagar för att få en ordentlig vecka med fördjupning och inspiration, säger han.

Denna gång har bibelskolan vardagstro som tema.

 Det klart att detta med vardagstro är något vi jobbar med annars också, men det här ger något extra.

Bibelskolan inleds den 7 oktober och håller på till den 16 oktober.

Jonatan Sverker

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.