Hönö hoppas på fullskalig konferens

Åsa Molin är tillbaka på Hönö 2021. Arkivfoto: Hönökonferensen

Tre scenarier är möjliga för Hönökonferensen 2021. Hoppet lever fortfarande för en fullskalig konferens.

– Vi planerar för det, säger konferensgeneralen och pastorn Anders Marklund.

Förra sommaren blev allt annat än vad planeringsgruppen för Hönökonferensen hade trott – men resultatet för den hel­digitala konferensen blev bra.

– Nu har vi lärt oss hur vi kan göra och fått erfarenhet av att göra en digital konferens, menar Anders Marklund.

Med det sagt är det trots allt en fullskalig konsert som är målet.

– Det är det vi planerar för. Vi tänker att vi siktar dit och sedan skalar av i fall vi behöver göra på annat sätt. Därför har vi bokat talare och medverkande efter det bästa scenariot samtidigt som de är inställda på att det kan bli förändringar, förklarar Marklund.

Förutom fullskaligt och digitalt är ett tredje scenario att det blir en mindre konferens där någonstans runt 300–500 deltagare får komma in.

– Det alternativet är det vi inte har erfarenhet av och där diskuterar vi en del kring exakt hur man löser det om det skulle bli så. Men det viktiga är att framhålla att vi inte har för avsikt att göra något annat än vad myndigheterna rekommenderar eller riskera att starta någon ny våg av covid här på öarna, säger Anders Marklund som håller en tät kontakt med bland annat Hönö kommun.

Talarlistan börjar samtidigt fyllas och flera välkända ”Hönöansikten” är tillbaka.

Pastorerna Fredrik Lignell, aktuell med boken ”Fräls oss ifrån ondo” och Lisa Fredlund kommer att hålla i kvällsmötena.

Åsa Molin som tillsammans med de två nyss nämnda också var på plats 2019 är tillbaka för att hålla bibelstudium. Där får hon sällskap av Stefan Gustavsson, bland annat direktor på Apologia.

Anton Ahlmark, ungdomsledare i Fiskebäcks Missionskyrka är en av två nattmötestalare men den enda av dem som i nuläget är helt klar.

– Vi kommer att göra om lite i kringarrangemangen. Bland annat byts ett antal seminarier till att Britta Hermansson (riksevangelist) håller sex stycken ”Brittas vardagsrum” live på plats på ön. Gäster där kommer talare som Fredrik Lignell vara, men också bland annat Hanna Möllås som är en i det team med inriktning på själavård eller andlig vägledning som kopplas till konferensen.

– Vi ser att många får sin kallelse eller brottats med frågor under konferensen och satsar därför på att kunna erbjuda samtal för att kunna gå djupare i detta, berättar Marklund.

Förutom sexologen Hanna Möllås finns diakonen Magdalena Sandvik, terapeuten Eva Edvardsson samt pastorerna Pär Alfredsson och Carl Olov Hultby i teamet.

En särskild tonvikt ska också läggas på unga vuxna.

– Allt är inte helt klart men mycket börjar bli och det känns väldigt spännande, säge Anders Marklund.

Konferensdatum är 3–11 juli och årets tema lyder ”Just för en tid som denna”.

Robert Tjernberg

robert.tjernberg@sandaren.se
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.