Equmeniaförening prisades av kommunen

Alicia Almer, Melker Johansson, Petter Tågerud och Ulla Berglund fick ta emot priset som Årets förening av Karlstad kommun.

Equmenia Skårekyrkan har blivit utsedd till Årets förening av Karlstad kommun. Nu kan Ulla Berglund och hennes ledarkollegor titulera sig Vardagshjältar.

– Att vinna som förening är jättefint och vi är många som tillsammans gjort ett stort jobb. Jag blev förstås väldigt glad och stolt! säger scoutledaren Ulla Berglund som också omnämns i motiveringen.

Föreningens största verksamhet är scouterna med drygt 120 scouter och 25 ledare. De flesta barnen går i lågstadiet, men tack vare trogna ledare som vill följa patrullerna upp i åldrarna hur många äldre scouter stannat kvar.

– Vi har bland annat ett äventyrarnätverk med andra föreningar i Värmland och har vandrat i Åre och bestigit Galdhöpiggen i Norge tillsammans. Vi erbjuder snäppet häftigare till dem och visar de yngre att de har något att se fram emot.

Utmärkelsen har bland annat inneburit att Ulla fått berätta om föreningens arbete i kommunfullmäktige och att få åka på Svenska Hjältar-galan i Stockholm. Hon har också tillsammans med en yngre scoutledare fått pryda reklampelare runt om i Karlstad.

– Vi hade scoutskjorta på oss för vi tänkte att det kan vara bra för scouterna i allmänhet och Equmeniascout i synnerhet, eftersom vi hade vår halsduk.

Ulla är stolt över kommunen och tycker att det är modigt att välja en kyrka.

– Det är inte helt självklart i dag. Vi driver inte på tron på någon, men vi visar vad vi själva tror på. Jag har själv en personlig tro och tänker att Gud vill att barn och ungdomar i Skåre ska ha något bra att göra. Jag försöker göra det.

Hur kommer priset påverka er?

– Det är en uppmuntran för oss ledare och jag tror att det blir en bekräftelse till föräldrarna att de ger sina barn något bra. Och att det är en hjälp in för nya medlemmar.

Ulla Berglund själv började i scouterna som 9-åring och blev ledare som 13-åring. Med några få terminers avbrott har hon fortsatt och går in på sitt 43:e år som scoutledare i Skåre.

– Det sägs att tränar man 10 000 timmar på något blir man bra. Jag räknade på det en gång och är bara uppe i runt 4000. Så jag får fortsätta ett tag till!

Ulla skrattar. Hon tycker att det är väldigt roligt att vare ledare och stort att hon får nya vänner som 55-åring.

– Och jag får vara med och hjälpa unga att släppa murar mellan dem och andra, och visa att vi alla har samma värde och får vara de vi är. Många av ungdomarna uttrycker att de kan vara sig själva här och om vi når dit tycker jag att det är jättestort. Att göra något bra för tonåringar är nästan det bästa man kan göra, tycker jag.

AnnaSara Dahlén Gotting

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.