Ekonomi i fokus första dygnet

Ekonomin var stora samtalsämnet under kyrkokonferensen i Jönköpings första dygn.

Möjligen förutom torsdagens långa lunchkö.

FP Det blev en flygande start på Equmeniakyrkans kyrkokonferens 2019 när Marcus Lind äntrade talarstolen för att hålla sin predikan på onsdagkvällen.

Liksom också uppmärksammades av Sveriges Radio utgör de runt 600 ombuden Sveriges största demokratiska sammankomst av sitt slag.

Tillsammans med andra deltagare har antalet varit över tusen personer  som samlats i Pingstkyrkan, Idrottsarenan och andra samlingslokaler i Jönköping.

Inte konstigt att det blev ett smått kaos under torsdagens lunch för de som förbeställt, med en kö på runt hundra meter i den kalla vättervinden.

Minerna var ändå uppåt på de flesta och till fredagen hade köerna minskat.

Särskilt uppåt var de kanske när besökarna fyllde idrottsarenan på torsdagkvällen för ”Smålandsfest”.

Den gången minerna inte åkte upp var på punkten ekonomi i årsmötesförhandlingarna, där ett minskat givande gjorde att Equmeniakyrkan missar budget rejält. En del övriga intäkter hjälper till så att kyrkans ekonomi trots allt tre sig mer stabil.

Perspektiven på frågan är flera och de med mycket mer, som inblickar från spännande seminarier och sammankomster från konferensen kommer vi att uppdatera med här och framförallt presentera i Sändaren på onsdag.

Foton: Robin Hakanen Martio

Robert Tjernberg

robert.tjernberg@sandaren.se
0 Kommentarer
0 Kommentarer