Efter fyndet av 21-åriga Toves kropp – Missionskyrkan kriscentrum för tredje gången på två år

Missionskyrkan i Vetlanda har på kort tid tre gånger fått bli kriscentrum för kommunens POSAM-grupp. Foto: Anna Hållams

Efter mer än två veckors sökande hittades kroppen efter 21-åriga Tove i en skog utanför Vetlanda i onsdags den 2 november. På mindre än två år har bygden tre gånger drabbats av kollektiv sorg. Samtliga gånger har Missionskyrkan tagit emot sörjande.

Kyrkan öppnade på onsdagskvällen efter att polisens vid en presskonferens meddelat fyndet. Man höll sedan öppet till sent.
– Det var runt 40-50 personer som sökte sig till kyrkan, berättar pastor Anna Karlsson.
Tove försvann efter en utekväll lördagen den 15 oktober. Ett par tusen personer från polisen, försvaret och Missing People har deltagit i letandet. Två jämnåriga kvinnor greps dagen efter försvinnandet och sitter nu häktade på den högre misstankegraden. Vad som kan ha inträffat har polisen hittills inte velat kommentera.

Tredje gången på kort tid

Detta var alltså den tredje gången på kort tid som Missionskyrkan i Vetlanda fick öppna för att bli centrum för kommunens krisarbete genom sin så kallade POSOM-grupp.
I mars i fjol knivskars sju män i staden varav tre livshotande. En ung afghansk flykting kunde snabbt gripas; han dömdes senare till livstids fängelse och utvisning. Ett halvår senare körde tre tonårspojkar från Vetlanda ihjäl sig vid Lindshammar på gränsen mellan Jönköpings och Kronobergs län sydost om staden.

Anna Karlsson

– När sådana här saker händer blir förstås människor oroliga. Men sedan rullar livet på för de flesta, utom för de närmast drabbade, säger Anna Karlsson. 
– Att Tove nu hittats är på sätt och vis en lättnad, de anhöriga kan få ett avslut. Samtidigt som det är fruktansvärt. Det är heller inte bara Toves anhöriga och vänner som är i kris, också livet för de två häktades familjer har förvandlats till kaos.

Ren slump att Vetlanda drabbats

De tre händelserna har naturligtvis inget med varandra att göra. Att Vetlanda drabbats så här allvarligt är en ren slump. 
– Man kan få intrycket av medierapporteringen att Vetlanda är ett mörkrets fäste, så är det inte. Här finns mycket gott, säger Anna Karlsson.

 

Erik Lindfeldt

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.