Digitala löften när de nya pastorerna ordinerades till tjänst

Ordination via länk. Ja, det blev det i år när det var dags för nya pastorer och diakoner att avge sina löften under Equmeniakyrkans kyrkokonferens. Sändaren var på plats i Immanuelskyrkan i Jönköping där Region Öst samlades.

Nej, i år är det inte aktuellt att samlas under ett och samma tak i samband med Equmeniakyrkans kyrkokonferens. Det gjorde även att den årliga ordinationen av nya pastorer och diakoner fick genomföras på ett annat sätt än tidigare. Lösningen blev en livesänd gudstjänst från Immanuelskyrkan i Stockholm. Kandidaterna från de olika regionerna deltog via länk från kyrkor i Jönköping, Lidingö, Umeå, Strängnäs och Göteborg.
Under gudstjänsten ordinerade kyrkoledaren Lasse Svensson de nya pastorerna och diakonerna som bland annat fick avge tystnadslöftet via skärm. 
Mats Wedberg var en av de nya pastorerna i Region Öst.
–  Jag blev väldigt berörd, det är heligt, säger en märkbart tagen Mats efter gudstjänsten. 


I 30 år jobbade han som teletekniker och hann få en guldklocka. Men längtan efter att få förkunna blev så stor att han valde att byta spår. Så nu vid 62 års ålder är han pastor i Equmeniakyrkan. Det nya yrket har också inneburit en flytt från Västerbotten till Östergötland  för en tjänst som pastor i Skänninge missionskyrka.
– Nu får jag jobba med det som är riktigt viktigt, konstaterar han.
Magnus Johansson och David Högberg hade koll på tekniken i samband med ordinationen i Jönköping. De är nöjda efter gudstjänsten och tyckte på det stora hela att det fungerat bra.
– Man får inte samma känsla i lokalen men man får ändå en närhet med dem som är på distans. Det var mycket som gjorde att det upplevdes som en gudstjänst och inte sex olika, säger David Högberg. 


En annan ny pastor som fick ge sina löften under söndagen var Jennie Lund.  
– Det känns jätteskönt att vara klar, det har varit en lång resa. Jag började plugga 2012, säger Jennie som även varit föräldraledig med tre barn under den här perioden.
Att plugga till pastor och ha små barn har varit tufft många gånger. Men hon konstaterar att som småbarnsförälder var hon ändå effektiv. 
– När man väl får tiden att plugga så tar man den tiden, konstaterar hon.
I två år har hon jobbat som pastor i Equmeniakyrkan i Anderstorp i Småland.
– Just nu jobbar jag väldigt mycket med barn och familjer och det tycker jag är det bästa. Att få jobba med barn och deras självklarhet kring tro och närhet till Gud, säger Jennie som även uppskattar att få jobba med kreativa uttryck i sitt arbete.


Marianne Lundvall


 

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.