Diakonias generalsekreterare avgår efter kris

Lena Ingelstam avgår från Diakonia. Foto: Marcus Gustafsson

Omorganisationen av huvudkontoret ledde till skarp kritik. Nu avgår generalsekreterare Lena Ingelstam.

Som Sändaren berättat tidigare har omorganisationen av huvudkontoret fått hård kritik av bland annat de lokala fackklubbarna. Enligt ett pressmeddelande från Diakonia väljer nu Lena Ingelstam att avgå som generalsekreterare. Biträdande generalsekreterare Mattias Brunander tar över tillfälligt.
– Den bästa vägen framåt för Diakonia är utan mig. Men jag kommer alltid att vara stolt över att ha varit del av organisationens fantastiska arbete, säger Lena Ingelstam enligt pressmeddelandet.

Det har stormat en del runt den omorganisation som har genomförts på Diakonias huvudkontor i Stockholm under 2022, och den främsta anledningen till att Lena Ingelstam väljer att lämna sin post med omedelbar verkan är att hon inte upplever sig ha förtroende från de anställda.
– Diakonia har aldrig behövts mer, utmaningarna i världen är så stora och arbetet för människor i fattigdom och förtryck är otroligt viktigt. Då behövs ett ledarskap som har förtroende från personalen, och det fulla förtroendet har inte jag idag. Då är det bättre för Diakonia att ledas av någon annan.

Diakonias styrelseordförande Pether Nordin menar att styrelsen har haft ett bra samarbete med Lena Ingelstam.
– Jag är väldigt ledsen att Lena väljer att gå men jag förstår också varför, för det har varit en tuff situation för både henne och personalen. Lena har verkligen bidragit till att rusta Diakonia för framtida utmaningar genom att driva ett utvecklings- och förändringsarbete med stor kraft, säger han enligt pressmeddelandet.

– Vi är jätteglada att Mattias Brunander kliver in som tillförordnad generalsekreterare. Han har varit på Diakonia i många år och har stor erfarenhet av chefs- och biståndsarbete. Det viktigaste är att arbetet för människor i fattigdom och förtryck runtom i världen kan fortsätta lika starkt och stabilt som vanligt, säger Pether Nordin. 

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice