Visst är tältmötessångaren Harry Potter-skådespelaren

I Sändaren 52/2020 gjorde Gunnar Ståhlberg i Örbyhus en efterlysning: vad hände med George Harris, den skönsjungande britten som medverkande på riksevangelisten Berthil Paulsons ”Offensiv Nytt Liv”-kampanjen 1966? Sändaren har fått in flera svar på efterlysningen.

Bland annat undrade Gunnar Ståhlberg om George Harris som deltog i tältmötesserien är identiskt med den George Harris som bland annat skådespelat i några Harry Potter-filmer. Det stämmer, vilket Krister Hammar, Malmö, var först med att bekräfta, Han skriver:

Jag har kollat med min vän Hans-Lennart Raask och han bekräftar att det är Harris som är skådespelare i London och bl a medverkat i Harry Potter-filmerna. Enligt H-L Raask var Harris den förste färgade skådespelare att uppträda på Englands nationalscen. Själv minns jag Harris från musikalscenen i London 1973, då han spelade överstepräst i Jesus Christ Superstar.

Inga-May Svensson minns också Harris från de ekumeniska tältmötena 1966. ”Vilken fantastisk sångare!” skriver hon och berättar sedan om när hon och hennes (nu avlidne) man Roland Svensson besökte George Harris sommaren 2011. Hon skriver: ”Min man Roland Svensson var med och organiserade tältmötena i Nårunga, Vårgårda, och hade mycket kontakt med George och hela tältmöte-teamet de veckorna. När jag och min man var och hälsade på vår dotter i Oxford 2011 så kontaktade vi George Harris, som numera bor i London. Han och hans fru kom över på fika och vi hade en fin stund tillsammans och pratade minnen från 60-talet. George pratar fortfarande flytande svenska och sjöng flera svenska psalmer.”

Fakta: George Harris

Brittisk skådespelare född 20 oktober 1949 på Grenada i Karibien. I filmenerna Harry Potter och Fenixorden och Dödsrelikerna spelar han karak­tären Kingsley Shacklebolt. Han medverkade också i den första Indiana Jones-filmen, Jakten på den försvunna skatten. källa: Wikipedia

1 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Bo Lange
Vi hade chansen att få George Harris till en stor konsert i Gislaved på 60 talet. Troligen första gången en färgad sångare besökt vår trakt. Vi var så stolta att Bertil Paulsson fann honom för vår tillställning i Gislaveds kyrka.