Tillbaka till Guds ord THS!

Anders Dahlström

Jag har sett att det är annonserat en konferens på THS med namnet ”Bortom det övernaturliga”. 

Hur kommer det sig att THS anordnar en konferens med ett sådant tema och tillsammans med ett annat nätverk ”kristen bortom Gud”, en icke-teistisk och progressiv förståelse av kristen tro. Vilket evangelium står de för? Vidare medverkar humanister, vad har de med kristen tro att göra?

Jag trodde att THS stod för den sanna kristna bekännelsen och var en högskola för bland annat blivande pastorer. Nu förstår jag att det är en hel annat som finns med, som rent ut sagt är villolära. Hur kan detta få pågå?

Sista helgen i september hade vi i Sunne Missionsförsamling besök av fem elever från pastorsutbildningen. Dessa var brinnande och vittnade om sin tro och såg fram emot att få leva ut ”sin kallelse” i tjänst. Församlingen upplevde det mycket glädjande, att få lyssna på dessa THS-elever. Jag skrev ett tackmail till Rune W Dahlén och Helen Friberg där jag uttryckte att ”det finns hopp”. 

Vi, som en församling uppkommen under 1800-talets väckelser, kände igen tonen i deras framföranden. Det är sådana pastorer, som har ett hjärta efter Guds vilja vi vill ha i våra församlingar.

Har inte THS, som bland annat är Equmeniakyrkans utbildningsorgan för pastorer, Guds ord Bibeln som grund för sin utbildning! Skall inte de som blir pastorer så småningom, när de kommer ut i tjänst, vara ledare för den församling de kommer till och då måste de ju ha fått en stabil teologisk grund att stå på. Det som bjuds på i denna konferens är ju rena villoläran och ateism. 

Bibelns ord är ganska skarpt på den punkten när det gäller att blanda in andra läror, andra gudar.

Anders Dahlström ,

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.