Debatt

Oanständigt av SSU på 1:a maj

Ingvar Nilsson Karlshamn
1:a maj-tåg i Malmö. Dock inte det tåg från i år som insändarskribenten kritiserar för antisemitism. Foto: Drago Prvulovic/TT

 ”Krossa sionismen!” skanderades det i SSU:s första majtåg i Malmö. Det gjordes det också i Nordiska motståndsrörelsens tåg i Ludvika, vilket i båda fallen är högst motbjudande. Att höra detta från NMR är väl föga förvånande men att ett regeringsbärande partis ungdomsförbund, i Sverige i dag, vädrar så oförblommerat sina antisionistiska/antisemitiska åsikter övergår all rimlig anständighet.

Visst såg socialdemokraterna till att ett ”J” stämplades i judars pass under andra världskriget med den katastrofala påföljd som det innebar. Men, att 2019, höra en företrädare från en S-kvinnoförening, i ett svenskt statsbärande parti, i ett tal i Umeå, minuterna innan Sveriges statsminister ska hålla sitt första majtal, anklaga oppositionspartierna KD, M och SD för att bidra till en ”ny judeförintelse” är minst sagt upprörande. Utan att någon reagerar stiger därefter Stefan Löfven upp på scenen och kallar KD och M för högerextrema partier. Det finns tydligen inga gränser för osanna påståenden att ta till för Stefan Löfven, när det gäller att flytta fokus från den interna kritik han får utstå från sina egna, på grund av samarbetet med L och C. Riktigt dåligt av Sveriges statsminister!

De här uttalandena har mött starkt motstånd, men bortförklarats med vaga argument som måste uppfattas som samtycke. Det är svårt att tänka sig att ”krossa sionismen” betyder något annat än att utplåna staten Israel, den enda judiska statsbildningen i världen vilket är en ren antisemitisk tanke.

 

0 Kommentarer
0 Kommentarer

Debatt

Mer inom samma ämne