1

Nystarta med ett namnbyte, Ida!

Ida Tonnvik heter Equmenias nya ordförande.
Valet var inte oväntat och Sändaren har nära nog presenterat henne med klubban i hand tidigare i höst. Inte desto mindre är valet av pastorskandidaten från Göteborg ett styrkebesked från ungdomsorganisationen. Ida har ingen bakgrund i Equmenias styrelse, men väl en gedigen erfarenhet av Equmenias verksamhet - vilket, helt rimligt, bedömdes väga minst lika tungt. Sedan förra året är hon också ungdomsrepresentant i Sveriges Kristna Råds styrelse, vilket visar på en ekumenisk vidsynthet och en vilja att ta ansvar för den samlade frikyrkofamilj som Equmenia och Equmeniakyrkan är del av.

Nu får Ida en av de viktigare uppdragen i Equmeniakyrkan - att leda ungdomsverksamheten framåt. Ett uppdrag med många utmaningar och möjligheter. Och mitt i allt en het potatis. Nu är det väl dags att ta initiativ till ett namnbyte? Eftersom ägget (Equmenia) tveklöst kom före hönan (Equmeniakyrkan) i det här fallet, är det känsligt för vissa. Men nog är det onödigt krångligt att gå omkring och inte vara med i Equmenia, eller för den delen vara Equmen, såvida engagemanget inte finns i ungdomsverksamheten. Framförallt för utomstående som frågar ”Du är med i Equmenia va?” ”Nej Equmeniakyrkan”. Den efterföljande tystnaden talar.

Equmenia var först att besluta om namnet jag är övertygad kommer få en allt mer positiv laddning i landet. Är det Equmenia och Ida som ska vara de första att ta steget vidare. Säg att det är Equmenia Ung, en del av Equmeniakyrkan som du leder när du ska lämna ordförandeklubben vidare en dag, Ida!

,
1 Kommentarer
Sture Wilhelmson
Byt namn på samfundet istället. Namnet är helt missvisande. Samfunder är ju faktiskt inte ekumeniskt. I en ekumenisk kristenhet finns inga samfund. Hört på radio: "Vi har besökt en ekumenisk versamhet", då de menade en verksamhet driven av en lokal equmeniaförsamling. Språkligt galet. Förvirrande.

Mer inom samma ämne

Ledare

Mer inom samma ämne