Camnerin på plats hos SKR

Sveriges kristna råds nya generalsekreterare Sofia Camnerin, tidigare biträdande kyrkoledare för Equmeniakyrkan, har tillträtt.

Sofia Camnerin är pastor i Equmeniakyrkan, teologie doktor, författare och sedan 2006 ledamot i Kyrkornas världsråds centralkommitté. På måndagen började hon sitt arbete som generalsekreterare för Sveriges kristna råd (SKR).

Vad är det första du ska göra i din nya roll? 

– Jag ska sätta mig in i det breda och viktiga arbete kyrkorna gör tillsammans inom ramen för Sveriges kristna råd. Det är en unikt bred ekumenisk mötesplats, i världsvitt perspektiv. Precis nu håller vi på att förbereda SKR:s årsmöte och rådsmöte som ska vara redan om en vecka, säger Sofia Camnerin.

Vad ser du mest fram emot?

– Att få vara med och fördjupa enhetsarbetet, för världens skull. Att kyrkor visar att navet för vår gemenskap och det vi är kallade till i grunden handlar om enhet, gemenskap, försoning och arbete för en upprättad och helad värld. Vi har redan enhet i Kristus, vi är ett i Kristus, men vi är också sända i denna enhet; att leva och dela den.

Fram till 1 juni kommer Sofia Camnerin att arbeta halvtid som generalsekreterare för SKR och kombinera det med en halvtidstjänst som biträdande rektor på Enskilda högskolan Stockholm. Därefter går hon över till SKR på heltid.

SKR:s förre generalsekreterare Karin Wiborn lämnade uppdraget vid årsskiftet efter att hon valts till biträdande kyrkoledare för Equmeniakyrkan. Sofia Camnerin och Karin Wiborn har därmed ersatt varandra. Fram till 3 maj har Björn Cedersjö varit tillförordnad generalsekreterare.

LISA JUNGEFELDT
lisa.jungefeldt@kyrkanstidning.se

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.