Ära tar Frizons stafettpinne

Samuel Westergren är projektledare för festivalen Ära 19. Foto: privat

Förra sommaren arrangerades den 20:e och sista upplagan av den kristna festivalen Frizon. Men efter Frizon kommer nu Ära 19 – en festival där lovsången sätts i fokus.
 

I 20 år lockade Frizon, arrangerat av Evangeliska Frikyrkan, tusentals besökare till Torp utanför Örebro. Men det 20:e året blev också det sista året – istället kommer nu lovsångsfestivalen Ära 19.
 – Frizon har betjänat många i många år, men vi kände att det var något nytt som skulle födas. Vi ville fortsätta betjäna unga men på ett nytt sätt, säger Samuel Westergren, projektledare för Ära 19.


Medan Frizon var en bred musikfestival är Ära 19 inriktad på just lovsång. Målet är att ge utrymme för betjänande och tillbedjande lovsång, men också ge plats för att fira vem Gud är.
– Vi vill att det ska vara en festlig stämning, kultur och atmosfär som på något sätt inrymmer lovsång på olika sätt.


Utöver gudstjänster flera gånger per dag, workshops och seminarium så blir det även happenings och aktiviteter av olika slag.
– Det kommer ges tid för lek och tid tillsammans. Vi vill ha en festivaltouch. Vår längtan är att Ära verkligen ska få bli en samlingsplats för unga människor att ära Gud. Vi tror och längtar efter att det ska få betyda något både för de som är där, men också att det ska ge ringar på vattnet runt om i vårt land, säger Samuel Westergren.


Precis som Frizon kommer även Ära 19 arrangeras på Torp och bland klara medverkande finns Rickard Sundström, Cornelia Forsberg, Julia Wellstam och Miguel Christiansen.
Målet är att locka mellan 500 och 1 500 besökare.
– Vi tror att Ära kommer attrahera primärt unga, både ungdomar och unga vuxna ungefär som Frizon gjorde. Men de som medverkar och som är med i lovsångsteamen är i olika åldrar.


Sommarens lovsångsfestival blir ett första test, men enligt Samuel Westergren är målet att festivalen ska bli årligt återkommande.
–  Om det känns bra och rätt efter i år så är det meningen, annars får vi hitta någon annan form att betjäna. Vi vill fortsätta skapa samlingsplatser, säger han.
Biljetterna till Ära 19 släpptes 22 maj. Festivalen arrangeras 30 augusti till 1 september.

MATTIAS BACKLUND

Taggar:

Kör och Musik
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.