18 års fängelse för Lena Wesströms mördare - som nu hittats död

En ny dom har fallit i Hjärstamordet. Den 47-åring som varit misstänkt från första början döms av Hovrättten till 18 års fängelse.

Lars-Åke och Gun Johansson, föräldrar till Lena Wesström som mördades i Örebro för tre år sedan, tycker det är skönt att äntligen få ett avslut.

Under dagen har mannen dock hittats död, uppger Aftonbladet. 

Trebarnsmamman Lena Wesström i Örebro tillhörde en equmeniaförsamling och hade under en tid varit pastor. Hon var aktiv och omtyckt i föreningsliv och hade ett rikt kontaktnät. 

Hennes öde i det som kommit att kallas Hjärstamordet har berört många och intresset har varit stort i media, bland annat i länstidningen NA.

Det var i maj 2018 som Lena Wesström anmäldes försvunnen. Hennes kropp hittades fyra dagar senare bakom ett bullerplank invid motorvägen i Hjärstaområdet där hon bodde. 

En man som hon haft en stormig relation med från och till under flera år blev snabbt misstänkt för att ha mördat henne och häktades en tid. Han släpptes dock efter några veckor, men utredning som följde ledde till att han häktades igen sommaren 2019.

I februari 2020 väcktes åtal mot den misstänkte mannen vid Örebro tingsrätt. Domstolen ansåg att det fanns brister i utredningen och att bevisningen var för svag så han friades. 

Lenas föräldrar Lasse och Gun Johansson var på plats alla förhandlingsdagarna den våren. Det var en jobbig period, men med stöd i tron och församlingen kunde de gå vidare trots att frågorna ännu hängde i luften. 

Åklagaren överklagade till Hovrätten som tog upp målet nu under våren. En del nya bevis har lagts fram under förhandlingarna men mannen, som nu är 47 år, har hela tiden nekat. 

Fredag 28 maj meddelades domen från Göta hovrätt - 18 års fängelse.

I nästa veckas Sändaren kommer en förlängd intervju med Lasse och Gun Johanssons egna ord.

Under dagen har uppgifter kommit om att mannen, samma dag som dom avkunnats hittats död

En man har enligt Aftonbladet gripits misstänkt för mord.

 

 

Kerstin Schönström

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.