Nyheter

Nyhet

Visar 1-10 av 1130 artiklar
 • Regeringen behåller enprocentsmålet för Sveriges bistånd. Men anslaget för 2015 minskas men en miljard. Den miljarden först istället över till området flyktingmottagande, där Sveriges kostnader ökar med tre miljarder, på grund av ökade flyktingströmmar främst från Syrien. Samfunden kommer också att få minskade bidrag.
  23 oktober kl 16:18 > Nyhet > 1 kommentar
 • Hur kan vi hjälpa fattiga romer i Europa? Frågan debatterades i ett panelsamtal i Kungsporten, Huskvarna i lördags. Bland de medverkande fanns Andreas Samuelsson som i nio år engagerat sig för romernas situation i Rumänien .
  21 oktober kl 12:02 > Nyhet
 • Räddningsmissionen i Göteborg har fått en egen skulptur mitt i centrum. Den invigdes i lördags på Världsfattigdomens dag då hemlösheten uppmärksammas på ett särskilt sett i Göteborg.
  21 oktober kl 11:56 > Nyhet
 • Katolska kyrkan har tagit ett första steg mot en större öppenhet och förlåtande attityd mot grupper som avviker från det ”katolska idealet” till exempel frånskilda som gift om sig och homosexuella. Men biskopssynodens slutdokument, som antogs efter två veckors diskussion, blev en besvikelse för många.
  20 oktober kl 14:00 > Nyhet
 • I dag diplomeras den hundrade församlingen i Sverige till Kyrka för Fairtrade. Det är Redbergskyrkan som diplomeras - på Fairtraderörelsens egen fikadag.
  16 oktober kl 11:42 > Nyhet
 • — Vår motivation är inte att tjäna stora pengar därför är vi inte heller oroliga för vad förslaget kommer att innebära, säger Lukas Bernspång styrelseordförande i Hyllie park AB. Hyllie park AB driver skolverksamhet och äldreboende på kristen grund. På Hyllie park-området i Malmö finns förutom förskola, grundskola, folkhögskola och äldreboende också Hyllie park kyrka (Evangeliska frikyrkan och tidigare även Svenska baptistsamfundet). Under de 20 år verksamheten funnits har bolaget tagit ut vinster två gånger, övriga år har vinsten återinvesterats i verksamheten.
  14 oktober kl 13:36 > Nyhet
 • I går på Tacksägelsedagen firade Alsike kloster 50 år. Jubileumsmässan firades i en fullsatt kyrka och webbsändes till ett angränsande partitält.
  13 oktober kl 17:39 > Nyhet
 • Nobels fredspris 2014 tilldelas indiern Kailash Satayarthi och pakistanskan Malala Yousafzai.
  10 oktober kl 11:26 > Nyhet
 • Det blev Verbum som vann Publishingpriset i kategorin B2B-sajter - business to business med motiveringen ”För en snygg och trevlig sajt med konsekvent navigering och god användbarhet.”
  9 oktober kl 11:36 > Nyhet
 • Redbergskyrkan i Göteborg blir den hundrade Fairtrade-församlingen. På torsdag i nästa vecka hålls stor fest med diplomutdelning och underhållning. Fikat är självklart ekologiskt.
  9 oktober kl 10:55 > Nyhet

Sidor