Nyheter

Nyhet

Visar 1-10 av 1382 artiklar
 • En privatperson har anmält de fem prästerna i Stockholms domkyrkoförsamling till granskning av domkapitlet Enligt anmälaren har prästerna ”ifrågasatt om Jesus Kristus är den enda möjliga vägen till frälsning” med sin debattartikel i DN i förra veckan.
  28 augusti kl 10:31 > Nyhet
 • I går lanserades ALIVE – Akademi för ledare i idéburen verksamhet vid THS, Teologiska högskolan i Stockholm.
  28 augusti kl 10:04 > Nyhet
 • Allt fler provar olika samfund. Den ekumeniska rörligheten gäller inte bara medlemmar utan även pastorer. Equmeniakyrkan har ett in- och utlåningsavtal med tre andra samfund som gör det möjligt att stå kvar som equmeniapastor, men arbeta i ett annat samfund.
  26 augusti kl 15:12 > Nyhet
 • Kommuniteten i Taizé i Frankrike skickar nu två bröder till Kuba, berättar kommuniteten på sin sajt.
  26 augusti kl 15:05 > Nyhet
 • Den ekumeniska pilgrimsvandringen genom Sverige på väg till klimatmötet i Paris nådde i helgen Strömstad, där den norska vandringen anslöt. Kronprinsessan Victoria och norska prinsessan Mette-Marit möttes på bron vid Elgåfossen, där prinsessan Mette-Marit överräckte budkavlen, en vattenflaska, till prinsessan Victoria. På plats fanns, förutom många pilgrimsvandrare och allmänhet, ett 40-tal fotografer och ett stort antal präster och biskopar, bland annat Equmeniakyrkans Lasse Svensson. Efter en sändningsmässa i Strömstad kyrka, på söndagen fortsatte budkavlen och pilgrimsvandringen vidare per cykel till Lur och sedan till Göteborg.
  25 augusti kl 10:03 > Nyhet
 • Vineyardpastor Torbjörn Freij, är en av redaktörerna för boken ”Vägar till befrielse – Från Ignatius till de tolv stegen", som i dag, fredag, presenteras på ett seminarium i Sankta Eugenia kyrka i Stockholm. Han skriver där om sin väg ur ett porrberoende.
  21 augusti kl 11:09 > Nyhet
 • Jihadistgruppen Islamiska staten har förstört ett kloster i provinsen Homs i centrala Syrien och förflyttat ett flertal kristna som tillfångtogs under offensiven.
  21 augusti kl 10:13 > Nyhet
 • Är alla religioner lika sanna eller äger kristna Sanningen? Frågan om förhållandet mellan religioner är ständigt aktuell. I höst firar Stockholms domkyrkoförsamling gudstjänst med troende från flera religioner. Nathan Söderbloms ståndpunkt om att det finns olika vägar till Gud har inspirerat, det skriver i dag fem anställda i Stockholms domkyrkoförsamling på DN debatt och frågar samtidigt om Svenska kyrkan har insett vidden av hans ord.
  19 augusti kl 10:21 > Nyhet
 • I september besöker den koptisk-ortodoxa kyrkans överhuvud påve Tawadros II Sverige. Han ska bland annat möta svenska kyrkoledare och Sveriges utrikesminister Margot Wallström.
  18 augusti kl 13:12 > Nyhet
 • Närmare 2 000 svenska ungdomar uppmanas nu uppsöka vården för undersökning och förebyggande behandling. Ungdomarna kan ha drabbats av smittsam hjärnhinneinflammation efter att ha deltagit i ett scoutläger i Japan.
  18 augusti kl 11:18 > Nyhet

Sidor