Nyheter

Nyhet

Visar 1-10 av 1730 artiklar
 • Equmeniakyrkans kyrkokonferens i Vårgårda blir den första där ombuden ska fatta beslut med konsensus. Ambitionen är nu att utbilda presidium och hjälpa församlingarna att förbereda sig för att använda metoderna. Syftet är att göra fler delaktiga i beslutsprocessen.
  19 oktober kl 11:57 > Nyhet
 • Hur stor del av scoutavgiften ska betalas av lokalföreningarna? Det är en av frågorna som Equmenias riksstämma ska ta ställning till 11–13 november i Tibro. Dessutom ska en ny ordförande väljas.
  18 oktober kl 16:11 > Nyhet
 • EU:s utrikesministrar överväger repressalier mot Kongo-Kinshasas regering om man inte agerar för att demokratiska val ska kunna hållas. Därmed följer EU-ministrarna kraven från det civila samhället och kyrkor i både Kongo och Europa.
  18 oktober kl 14:22 > Nyhet
 • Våldet och kränkningarna mot civilbefolkningen i Kongo har trappats upp efter det tumult som följde när presidenten försökte ändra konstitutionen för att kunna sitta kvar vid makten. Diakonia, PMU och svenska frikyrkor kräver nu EU-sanktioner mot Kongo-Kinshasa.
  17 oktober kl 13:55 > Nyhet
 • Den 14-23 oktober arrangerar Equmeniakyrkan Hovslätt och Slättenkyrkan i Norrahammar gemensam bibelskola för fjärde gången. En hel vecka fylld med seminarier, gudstjänster, ungdomsmöten och bibelstudier tillsammans med kända talare och kyrkoledare från hela landet.
  14 oktober kl 15:32 > Nyhet
 • Vad går att göra för utsatta EU-medborgare och vad kan de själva göra för att påverka sin situation? Det blev många frågor och en del svar under en konferens i Göteborg.
  11 oktober kl 13:47 > Nyhet
 • Nobelkommittén i Oslo ger årets fredspris till Colombias president Juan Manuel Santos. "Priset ska också ses som en hyllning till det colombianska folket som trots övergrepp inte har gett upp hoppet om en rättvis fred".
  7 oktober kl 13:39 > Nyhet > 1 kommentar
 • Migrationsminister Morgan Johansson vill ha tätare träffar med representanter för det civila samhället. Det sa han vid ett asylforum igår där samtalet bland annat gällde hur asylpolitiken utvecklats.
  7 oktober kl 9:18 > Nyhet
 • Över 350 000 människor i Haiti beräknas behöva hjälp efter orkanen Matthew.
  6 oktober kl 15:44 > Nyhet
 • Vem ska arbeta fram innehållet i Equmeniakyrkans teologi? Kyrkoledningen eller en arbetsgrupp tillsatt av kyrkostyrelsen? Frågan är aktuell sedan teologiska kommitténs medlemmar meddelats att kommittén kommer att upplösas i sin nuvarande form.
  6 oktober kl 10:06 > Nyhet

Sidor

Topplistan