Nyheter

Nyhet

Visar 1-10 av 1267 artiklar
 • Förföljelse och mord av kristna pågår i Mellanöstern. På fredagen tog Frankrikes utrikesminister upp frågan i FN:s säkerhetsråd. Världsbaptiströrelsen, med dess svenska representant, finns på plats.
  27 mars kl 16:07 > Nyhet
 • Just nu befinner sig en svensk delegation bestående av bland annat riksdagsledamöter, kyrkoledare och journalister i Marocko för att få en större inblick i situationen i Västsahara, som ockuperas av Marocko. Men delegationen tillåts inte komma in i Västsahara för att se situationen med egna ögon. Med på resan är Helen Friberg, regional kyrkoledare i Equmeniakyrkan och Annika Ahlefelt, chefredaktör på Sändaren.
  27 mars kl 11:56 > Nyhet
 • Församlingsplantering i Stockholm är målet för Elimkyrkan, ett nätverk som samlar sex församlingar med Folkungakyrkan på Södermalm som huvudkyrka.
  26 mars kl 23:26 > Nyhet
 • Kyrkostyrelsen vill introducera konsensusbeslut vid kyrkokonferensen i år och hoppas på att beslutsprocessen ska vara införd 2017.
  25 mars kl 16:15 > Nyhet
 • En miljon armenier mördades i massmorden 1915-1916 i Ottomanska riket. Nu har Armeniens parlament erkänt att även assyrier och greker drabbades. Assyriska riksförbundet ser erkännandet som bevis för att de agerat riktigt i frågan.
  25 mars kl 14:58 > Nyhet
 • Vår nye webbredaktör heter Linus Brengesjö. Han ska hjälpa oss få en livligare hemsida. En webbsida som lockar med nyheter, skvaller och länkar till små och stora nyheter, både i Sverige och världen. I kyrka och samhället.
  24 mars kl 16:34 > Nyhet
 • Svante Fregert, chefredaktör för Kyrkans Tidning och Amos, avgår med omedelbar verkan. Tillförordnad chefredaktör blir Ewa Wirén, som nyligen gått i pension från jobbet som chefredaktör för Dalarnas Tidningar. Ewa Wirén kommer att tillträda direkt efter påsk den 9 april.
  24 mars kl 14:52 > Nyhet
 • — Ursäkta! Jag måste till vårt kontor. De har brutit sig in, men de var inga vanliga tjuvar. De stal den dator vi använder i arbetet mot direkta rättsövergrepp. Inget annat.
  20 mars kl 7:14 > Nyhet
 • Förra helgen genomfördes Sveriges största barnledarkonferens i Jönköping. Ett brett ekumeniskt initiativ med cirka 1300 barnledare från hela landet på plats. Ett möte på temat ”ge Jesus till barnen” och en möjlighet att som barnledare träffas, be och inspireras inför framtiden.
  19 mars kl 7:05 > Nyhet
 • Equmeniakyrkans kyrkokonferens 2017 kommer troligen att hållas i Vårgårda. — Vi är beredda att ta oss an uppgiften, säger Göran Hernberger som presenterade förslaget vid kyrkostyrelsens sammanträde i helgen.
  17 mars kl 15:52 > Nyhet

Sidor