Nyheter

Nyhet

Visar 1-10 av 1684 artiklar
 • Avslå förslaget till ekumenisk överenskommelse med Equmeniakyrkan. Det föreslår Ola Isacson som skrivit en motion till Svenska kyrkans kyrkomöte. Men kyrkostyrelsen har redan sagt ja.
  23 augusti kl 13:27 > Nyhet
 • Över 15 000 medlemmar har lämnat Norska kyrkan de senaste dagarna. I måndags öppnade kyrkan en nättjänst för in- och utträden, samma dag gick så många som 10 854 personer ur kyrkan.
  19 augusti kl 14:27 > Nyhet
 • Jonas Eveborn föreslås bli ny föreståndare för den ekumeniska kommuniteten i Bjärka-Säby och Liselotte J Andersson vice föreståndare. Därmed kan det bli två av Equmeniakyrkans pastorer som övertar ledarskapet för kommuniteten.
  15 augusti kl 11:20 > Nyhet
 • Fler poliser, snabbare utvisning av flyktingar som begår brott, och indraget medborgarskap för den som strider för terrorgrupper — så vill tyska regeringen höja säkerheten i landet. Även på andra håll i Europa höjs röster om hårdare lagar mot terror och extremism.
  12 augusti kl 12:31 > Nyhet
 • Den faluröda logen på Stommen i byn Ornunga, i Vårgårda kommun, är något utöver det vanliga. Här samlas under några sensommarveckor hundratals personer för att fira gudstjänst, hålla konserter och annat.
  11 augusti kl 17:07 > Nyhet
 • I dag begravdes den tidigare Centerledaren och statsministern Thorbjörn Fälldin. Hundratals personer samlades vid Härnösands domkyrka för att ta farväl när han fördes till sista vilan.
  11 augusti kl 15:01 > Nyhet
 • ANC gjorde i förra veckan sitt sämsta val sedan apartheidtiden och tappade stöd i viktiga områden. – Det är en tydlig markering på att människor tröttnat på dåligt styre och korruption, säger Lennart Renöfält som tidigare var ordförande i ISAK (Isolera Sydafrika-kommittén).
  9 augusti kl 9:09 > Nyhet
 • Hur skulle din förälder reagera om du kom ut som hbtq-person? Svenska kyrkans unga i Stockholm hoppas kunna ta bort lite av rädslan genom en temadag med samtal. Det är Stockholm Pride och S:t Jakobs kyrka vid Kungsträdgården sjuder av liv hela veckan.
  29 juli kl 13:51 > Nyhet
 • Hundratusentals unga katoliker befinner sig nu i Krakow för att delta i Internationella Världsungdomsdagen i Polen, ett veckolångt möte, där också den 79-år unge påven Franciskus deltar. Idag, fredag besöker påven förintelselägret Auschwitz.
  29 juli kl 11:55 > Nyhet
 • Frankrike skakas av ännu ett brutalt dåd. Två män tog flera personer som gisslan i en kyrka och dödade en präst innan de sköts ihjäl av polis i Normandie. Enligt president Hollande sade angriparna att de kom från jihadistgruppen IS.
  26 juli kl 14:08 > Nyhet

Sidor

Topplistan