Nyheter

Nyhet

Visar 1-10 av 1437 artiklar
 • Idag lämnades drygt 26500 namnunderskrifter över statsminister till Stefan Löfven. Det är Diakonia och Svenska kyrkan har under året gemensamt drivit en kampanj med namninsamling för klimaträttvisa, Act Now for Climate Justice.Målet med kampanjen var att samla in en miljon namn världen över, varav 20 000 i Sverige, ett mål som nu slagits med råge.
  25 november kl 15:56 > Nyhet
 • Liberalerna vill att vigselförrättare ska tvingas viga samkönade par. Det beslutades på landsmötet i helgen, mot partistyrelsens vilja.
  24 november kl 14:56 > Nyhet > 1 kommentar
 • Regeringen lägger fram nya åtgärder för att minska flyktingströmmen till Sverige. Id-kontroller kommer att utökas till buss och tåg till Sverige och försörjningskraven för anhöriginvandring ska skärpas ytterligare.
  24 november kl 14:48 > Nyhet
 • Ett fyrtiotal personer från nästan lika många länder samlades 12-15 november i Centrumkyrkan, Kungsör för att samråda om vad man kan göra för att motverka människohandel i Europa. Bakom initiativet stod EBF, Europeiska Baptistfederationens nätverk mot trafficking. - Tillsammans kan vi motverka sexslavhandeln, säger Sven-Gunnar Lidén, koordinator för Equmeniakyrkans arbete mot människohandel.
  17 november kl 12:29 > Nyhet
 • – Attentaten visar vikten av internationellt samarbete . Det säger Equmeniaprofilen Ida Hennerdal som i höst bor i Paris för studier. Men vetskapen om attentaten fick hon från maken hemma i Sverige.
  17 november kl 11:55 > Nyhet
 • Equmeniakyrkans ledare Lasse Svensson tog emot beskedet om terrordåden i Paris under ungdomsorganisationen Equmenias riksstämma i Tierp. Tillsammans med Equmenias generalsekreterare Carin Dernulf uppmanar han i ett uttalandet till förbön för Frankrike.
  14 november kl 12:18 > Nyhet
 • Det doftar nybakt i köket i Salemkyrkan. Ångande plåtar med brödkakor står och svalnar vid sidan av spisen. På plattan puttrar en gryta med vinbärsjuice. – Välkommen. Vill du smaka? Det är jättegott, säger kocken Kerstin Nyberg.
  13 november kl 15:32 > Nyhet
 • Just nu befinner sig 275 anställda från EFS, Salt – barn och unga i EFS och Svenska kyrkan på medarbetardagar i Addis Abeba för att på nytt fördjupas i sitt missionsengagemang. Detta görs tillsammans med systerkyrkan Mekane Yesus, världens nu största lutherska kyrka, med sina 7 miljoner medlemmar. Missionsrörelsen EFS är en del av Svenska kyrkan och grundades 1856. I dagarna startar firandet av 150 år av internationell mission.
  6 november kl 11:30 > Nyhet
 • Biskop Johan Dalman i Strängnäs är utsedd till ny överhovpredikant.
  5 november kl 11:36 > Nyhet
 • Den fjärde november samlades representanter från världens stora kristna sammanslutningar till en konsultation i Albaniens huvudstad Tirana.
  5 november kl 11:24 > Nyhet

Sidor