Nyheter

Nyhet

Visar 1-10 av 2006 artiklar
 • Runt om i landet pågår eller planeras sittstrejker för att stoppa utvisningar till Afghanistan. Manifestationen i Stockholm har spridit sig bland annat till Göteborg där flera hundra personer har samlats sedan i fredags. – Det här är bara början på kampen, säger Matilda Brink-Larsen.
  16 augusti kl 8:58 > Nyhet
 • I söndags startade sittstrejken där hundratals ensamkommande asylsökande ungdomar samlades på Mynttorget vid riksdagshuset i Stockholm. Under tisdagskvällen attackerades de av högerextrema och tre personer skadades. Nu har de flyttat strejken till Medborgarplatsen. – Vi är många här som är oroliga och trötta, säger Mahmood Razeie, en av initiativtagarna till strejken.
  10 augusti kl 13:01 > Nyhet > 1 kommentar
 • Han får själv bygga kojorna som tjänstgör som fängelse, han konverterar till islam för vinna tid, och han vandrar två dagar i öknen i ett försök att fly. Nu har Johan Gustafsson, som suttit kidnappad i Mali i nästan sex år, äntligen blivit fri.
  10 augusti kl 11:13 > Nyhet
 • Det första som slår en är klädseln. Slips och fluga. Klänningar och kjolar i olika längd. Prydliga frisyrer. Även på mindre barn. – När vi möts är vi festklädda, konstaterar John Fellert, äldste hos Jehovas vittnen i Borås.
  10 augusti kl 10:15 > Nyhet > 2 kommentarer
 • Endast män över 50 år kommer att tillåtas delta i fredagsbönen vid al-Aqsamoskén i Jerusalem. Beslutet har fattats av den israeliska polisen. Kvinnor i alla åldrar kommer att släppas in.
  28 juli kl 10:50 > Nyhet
 • – Be för oss. Vi är övertygade att det finns människor som dag och natt jobbar för att utrota oss. Om kristendomen dör ut i Mellanöstern är det ett problem för hela kristendomen. Det var budskapet från den syriskt-ortodoxe ärkebiskopen Nicodemus Daoud Sharaf, som besöker Oasmötet i Varberg.
  28 juli kl 10:09 > Nyhet
 • Nicodemus Daoud Sharaf, ärkebiskopen av Mosul är en av gästerna på Oasrörelsens sommarmöte som just nu pågår i Varberg.
  27 juli kl 15:54 > Nyhet
 • Muslimska ledare i Jerusalem uppmanar sina trosfränder att återgå till att be uppe på Tempelberget. Israeliska myndigheter har monterat ned de säkerhetsarrangemang vid de heliga platserna som väckt folklig vrede.
  27 juli kl 15:37 > Nyhet
 • Krom och lack skiner ikapp med solen. En del cabbar ner och stannar kvar i bilarna. Det är DriveIngudstjänst med Elvismässa under Motorveckan i Lycksele, eller Liksjovvene på sydsamiska, i slutet av juli. Framför scenen samsas familjebilar med glänsande amerikanare, en och annan veteranbil - och en hel del rullatorer.
  27 juli kl 15:32 > Nyhet
 • Det är dags för kärleken att stoltsera i Stockholm igen. Den 31 juli drar Stockholm Pride igång. Den här gången är Immanuelskyrkan mån om att utöka den frikyrkliga närvaron på festivalen.
  27 juli kl 14:03 > Nyhet > 4 kommentarer

Sidor