Nyheter

Nyhet

Visar 1-10 av 1178 artiklar
 • Inga permanenta uppehållstillstånd för nyanlända, sänkta bidrag och en snabbare avslagsprocess. Men också snabbare vägar in på arbetsmarknaden. KD-ledaren Göran Hägglunds förslag på en förnyad immigrationspolitik har väckt blandade känslor, inte minst från kyrkornas sida.
  19 december kl 16:03 > Nyhet
 • Massinvandring är en myt. Flyktingpolitiken är inte för generös. Det skriver 380 pastorer och representanter för svensk frikyrklighet i ett gemensamt upprop som idag publiceras i Dagen, Världen Idag och på Sändarens webb.
  19 december kl 12:02 > Nyhet
 • RPG-föreningen Immanuel Senior i Stockholm lämnar sitt medlemskap i Riksförbundet Pensionärsgemenskap. - Vi vill inte vara med i en odemokratisk förening, säger ordförande Rachel Norborg-Jerkeby.
  18 december kl 14:09 > Nyhet > 1 kommentar
 • För första gången i sin historia har Church of England utsett en kvinna till biskop. Libby Lane heter hon och blir ny biskop av Stockport. Utnämningen meddelades av premiärminister David Cameron efter att drottning Elisabeth gett sitt godkännande. Cameron kallade det ett historiskt beslut och ett viktigt steg framåt för kyrkan mot ökad jämställdhet på ledande positioner.
  18 december kl 13:09 > Nyhet
 • Den kenyanska regeringen stoppar fler än 500 frivilligorganisationer. Enligt uppgift är flera av dem kristna.
  18 december kl 12:06 > Nyhet
 • Förre FN-chefen Dag Hammarskjölds död i en flygkrasch i Zambia 196 bör granskas igen. Det anser Sverige, som lagt fram ett utkast till en resolution om en ny granskning inför FN:s generalförsamling.
  16 december kl 15:28 > Nyhet
 • Det är en sorgens och vredens tid i USA. Flera fall där obeväpnade afroamerikanska män, kvinnor och barn har dödats i polisinsatser har lett till landsomfattande protester. Union Theological Seminary i New York har öppnat ett rum där protestdeltagare kan få stöd för kropp och själ.
  16 december kl 9:36 > Nyhet
 • Carin Dernulf blir ny generalsekreterare i Equmenia. Hon går från en pastorstjänst i Centrumkyrkan i Sundbyberg till att leda Sveriges största kristna barn- och ungdomsorganisation.
  15 december kl 13:37 > Nyhet
 • Klimatmötet i Lima har avslutats och gett vissa förhoppningar om att ett nytt globalt klimatavtal ska nås i Paris nästa år. Några frågor finns fortfarande kvar att lösa, men klimatministern Åsa Romson är positiv till resultatet av mötet, enligt TT.
  12 december kl 16:10 > Nyhet
 • Det blir ingen Jesusmanifestation i Stockholm under nästa år. Ledningsgruppen har beslutat att hålla låg profil under 2015, för att i stället med full kraft satsa på en ännu större manifestation 2016.
  11 december kl 10:22 > Nyhet

Sidor

Topplistan