Nyheter

Nyhet

Visar 1-10 av 1592 artiklar
 • Regeringen inrättar en ambassadör som ska arbeta mot människohandel, skriver jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) och utrikesminister Margot Wallström (S) på DN Debatt.
  4 maj kl 10:56 > Nyhet
 • EU-kommissionen väntas i dag lägga fram kontroversiella förslag på ett nytt asylsystem för EU. Bland annat ska länder som vägrar att ta emot flyktingar kunna köpa sig fria.
  4 maj kl 10:49 > Nyhet
 • Evangeliska synodens gudstjänstlokal i Aleppo har förstörts vid de intensiva bombningarna i staden. – Bara Gud kan göra slut på den här tragedin, säger Mary Mikhael som samordnar Synodens hjälparbete i Syrien och Libanon.
  3 maj kl 15:24 > Nyhet
 • Slopa de sju självständiga distrikten och skapa en central organisation. Det föreslår styrelsen till den inomkyrkliga missionsrörelsen Evangeliska fosterlandsstiftelsen, EFS. Nu går förslaget ut på remiss. Med fallande medlemskurvor och försämrad ekonomi behöver rörelsen förändras – kostymen är för stor. Det är en av orsakerna till att EFS nu gör om sin organisation.
  29 april kl 14:42 > Nyhet
 • Diskussionerna varje år om skolor ska få hålla sina avslutningar i kyrkan tycks snart vara ett minne blott. Riksdagens utbildningsutskott beslutade på torsdagen att lagen ska ändras så att skolor får rätt att hålla avslutningar i kyrkan.
  29 april kl 11:07 > Nyhet
 • Pilotprojektet Medföljare är en ny interreligiös satsning med målet att göra Sveriges asylboenden till en tryggare plats. Helgens utbildningsdagar gav deltagarna flera verktyg.
  27 april kl 13:59 > Nyhet
 • Varför är det så ekande tyst där ute i världsrymden? Gång på gång söker vi människor kontakt bortom stjärnorna; hittills helt utan svar. – Att det inte skulle finnas liv på andra ställen i universum, är en fullkomligt befängd tanke, säger Simon Conway Morris, professor i paleontologi och förespråkare av en teistisk evolution.
  27 april kl 13:31 > Nyhet
 • Är trons och religionens nya synlighet en möjlighet eller ett hinder? I dag startar Samhälle&Existens i Malmö, en nationell konferens om politik, kultur och teologi.
  26 april kl 16:48 > Nyhet
 • FN ska förse en kvarts miljon jordbävningsdrabbade människor i Ecuador med livsmedelshjälp. Landet drabbades för tio dagar sedan av en jordbävning med magnituden 7,8 och nu börjar det bli brist på mat.
  26 april kl 16:42 > Nyhet
 • Equmenia vill vara kvar i Scouterna, men inte till vilket pris som helst. För att hålla nere medlemsavgifterna ville ombuden i beredningskonferensen, som hölls i helgen, se ett samverkansavtal där Equmenia bara betalar för de tjänster som utnyttjas.
  25 april kl 13:21 > Nyhet > 1 kommentar

Sidor

Topplistan