Nyheter

Nyhet

Visar 1-10 av 1515 artiklar
 • Journalisten och människorättskämpen Nuri Kino planerar att starta ett asylboende bara för kristna. Detta så att de slipper trakasserier från andra flyktingar.Redan i dag tittar han på två lokaler.
  8 februari kl 15:35 > Nyhet
 • Kvinnor i zikadrabbade länder behöver få tillgång till preventivmedel och abort, varnar FN, då flera länder i Sydamerika uppmanar kvinnor att inte bli gravida. Samtidigt kommer oroande uppgifter om att viruset upptäckts i saliv och urin.
  5 februari kl 17:22 > Nyhet > 1 kommentar
 • Girjas sameby i Norrbotten har ensam rätt till småviltsjakt och fiske inom byns område, enligt en principiellt viktig dom i Gällivare tingsrätt. Domen väcker oro i jägarleden, men Svenska kyrkan gläds över beslutet.
  4 februari kl 17:14 > Nyhet
 • Migrationsverket räknar med att antalet asylsökande i år blir 100 000. Men verket anger ett spann på 140 000 till 70 000 och framhåller att osäkerheten är stor.
  4 februari kl 14:05 > Nyhet
 • Pastorn och sångförfattaren Arne Höglund är död. Han avled efter att ha drabbats av en kraftig stroke på Umeå universitetssjukhus. Arne Höglund blev 84 år.
  4 februari kl 13:20 > Nyhet
 • Folkmord, säger EU-parlamentet om vad terrorrörelsen Islamiska staten (IS) ägnar sig åt mot kristna och andra religiösa minoriteter i Irak och Syrien. Nu uppmanas världssamfundet att säga samma sak.
  4 februari kl 13:04 > Nyhet > 1 kommentar
 • Samuel och Emma Gunnarsson har arbetat i tre år som Equmeniakyrkans missionärer i Ecuador. Under de sista månaderna i landet följde ett filmteam från SVT familjen. Resultatet kan ses i programmet Familjer på äventyr som nu sänds på tisdagskvällar.
  3 februari kl 11:56 > Nyhet > 3 kommentarer
 • Lasse Svensson är beredd att leda Equmeniakyrkan ytterligare fyra år. Och stödet för honom och de två biträdande kyrkoledarna Olle Alkholm och Sofia Camnerin är starkt. Kyrkostyrelsen och församlingarna, som fått chans att nominera, ger trion sitt fortsatta förtroende.
  2 februari kl 14:17 > Nyhet
 • Det dröjer allt längre för en avliden att bli begraven, trots en ny lag. Det visar färsk statistik.
  2 februari kl 13:19 > Nyhet
 • Equmeniakyrkans kyrkostyrelse har beslutat ge 1,6 miljoner till flyktingarbete. Det är lika mycket som staten tilldelade kyrkan i december, då utvalda samfund fick dela på tio miljoner för extra insatser. Totalt handlar det alltså om 3,2 miljoner kronor som Equmeniakyrkans församlingar ska få ta del av för att ge stöd till flyktingar på olika sätt.
  1 februari kl 17:20 > Nyhet

Sidor

Topplistan

Senaste nytt