Nyheter

Nyhet

Visar 1-10 av 1711 artiklar
 • Anders Bergkvist, chef för Svenska kyrkan i utlandet, slutar sitt uppdrag. Han lämnar sin tjänst efter advokatbyrån Mannheimer Swartlings granskning av Svenska kyrkan i utlandet och arbetsmiljön i Svenska kyrkan i London.
  28 september kl 13:45 > Nyhet
 • Den israeliske politikerlegendaren Shimon Peres har avlidit 93 år gammal, bekräftar hans läkare för AFP. "Shimon gav aldrig upp möjligheten till fred", säger Barack Obama i ett uttalande.
  28 september kl 9:21 > Nyhet
 • Den colombianska regeringen och Farc-gerillan har nu undertecknat ett historiskt fredsavtal — för att få slut på mer än ett halvt sekel av strider i Colombia. - Vi håller på att återfödas för att starta en ny era av försoning och fredsbyggande, sade Farc-ledaren Timoleón Jiménez.
  27 september kl 15:54 > Nyhet
 • Norrmalmskyrkan i Stockholm blir moderförsamling för församlingsplanteringen Stockholm Gospel Church. Det är ett av fyra nya initiativ för församlingsplantering inom Equmeniakyrkan. Målet är 50 nya gemenskaper till år 2025.
  27 september kl 13:42 > Nyhet
 • Regeringen beviljar inte Teologiska högskolan i Stockholm de 100 nya utbildningsplatser som man äskat om för att kunna starta en akademisk prästutbildning för ortodoxa kyrkan. - Det är omöjligt att förstå hur regeringen resonerar både ur såväl integrations- och utbildningspolitisk synvinkel, säger rektor Owe Kennerberg.
  23 september kl 9:09 > Nyhet
 • Idag är ”Internationella böndagen för fred”, något som Sveriges kristna råd uppmärksammar bland annat genom en speciellt skriven bön.
  21 september kl 17:22 > Nyhet
 • I ett försök att rädda den kollapsade vapenvilan i Syrien har FN:s säkerhetsråd kallats samman och nu inlett sitt möte. Både USA:s utrikesminister John Kerry och hans ryske kollega Sergej Lavrov närvarar.väntas hålla anföranden under mötet, som inleddes av FN-chefen Ban Ki-Moon. - Världen står inför ett "nu eller aldrig"-läge i Syrien, slog FN-chefen Ban Ki-Moon fast när mötet öppnade.
  21 september kl 16:25 > Nyhet
 • "Vi måste förbereda för den dag då Islamiska staten är borta", säger Kristdemokraternas Europaparlamentariker Lars Adaktusson efter en resa till Syrien.
  21 september kl 13:29 > Nyhet
 • Över 50 personer har dödats under oroligheter i som bröt ut under en regeringskritisk protest i Kongo-Kinshasa, uppger representanter för landets opposition. Regeringskällor anger ett lägre dödstal.
  20 september kl 9:52 > Nyhet
 • Regeringen satsar miljarder på ett förbättrat mottagande av asylsökande. – Utmaningen nu handlar om etableringen, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).
  19 september kl 16:59 > Nyhet

Sidor