Nyhet

Stockholms stadsmission tackar nej till gåva från SD

Stockholms stadsmission tackar nej till 85 000 kronor från Sverigedemokraterna. Pengarna skulle räcka till 3 400 måltider, enligt Aftonbladet.

I december i fjol auktionerade SD ut ett hembesök med matlagning av partiledaren Jimmie Åkesson.”Han tillagar allt från traditionell svensk husmanskost till rätter med mer exotiska inslag, såsom tacos”, stod det i annonsen.

Det vinnande budet landade på 171 800 kronor. Drygt hälften av pengarna gick till SD:s egen stiftelse, 85 000 kronor skulle gå till ”en organisation som hjälper fattigpensionärer”, enligt Aftonbladet. 

I april kontaktade SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein Stockholms stadsmission som gav beskedet att de inte ville ta emot donationen.

”Vi väljer att avstå från gåvor/sponsring från företag och organisationer vars verksamhet eller målsättning strider mot Stockholms stadsmissions människosyn”, skriver Marika Markovits i ett mejl till Aftonbladet.

– Jag tycker att det är konstigt. Det var inte så att vi skulle sätta upp en SD-banderoll framför deras kontor. Vi ville bara ge bort pengar. Nu tittar vi på andra organisationer som hjälper pensionärer, säger Joakim Wallerstein till Aftonbladet.

Fredrik Hielscher

 

 

 

  • 0 Kommentarer

  • Lägg till ny kommentar