Statsministern tog emot klimatunderskrifter

Idag lämnades drygt 26500 namnunderskrifter över statsminister till Stefan Löfven. Det är Diakonia och Svenska kyrkan har under året gemensamt drivit en kampanj med namninsamling för klimaträttvisa, Act Now for Climate Justice.Målet med kampanjen var att samla in en miljon namn världen över, varav 20 000 i Sverige, ett mål som nu slagits med råge.

– Statsministern var imponerad av att så många skrivit under namninsamlingen. Det visar verkligen att det finns en stark opinion för klimatet och klimaträttvisa, säger Bo Forsberg, generalsekreterare på Diakonia som tillsammans med Gunilla Hallonsten, internationell chef för Svenska kyrkan lämnade över namnunderskrifterna. 

Syftet med namninsamlingen var att sätta extra press på våra politiker att bidra till ett avtal som drastiskt minskar utsläppen och samtidigt stöttar dem som påverkas mest av klimatförändringarna - redan sårbara människor i fattiga länder. Stefan Löfven gav också uttryck för att den globala solidariteten kommer att vara en nyckelfråga i förhandlingarna.

– Det känns jättebra att vi har fått närmare 26 500 personer i Sverige att skriva under för klimatet och klimaträttvisa. Det visar på ett stort engagemang, säger Gunilla Hallonsten.

Act now for climate justice är en global kampanj. Förutom Diakonia och Svenska kyrkan står också Sveriges Kristna Råd, Equmeniakyrkan, Svenska Alliansmissionen, Equmenia och Svenska kyrkans unga bakom kampanjen, som därmed har stöd av större delen av Kyrkosverige.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.