Skulptur ska hylla Räddningsmissionen

Räddningsmissionen i Göteborg har fått en egen skulptur mitt i centrum. Den invigdes i lördags på Världsfattigdomens dag då hemlösheten uppmärksammas på ett särskilt sett i Göteborg.

Skulpturen ”Livshjulet —möten i ögonhöjd” är en hyllning till Räddningsmissionens grundare och de ideella krafter som arbetar i organisationen.

— Vi hade två önskemål: Skulpturen skulle gå att ta på och den skulle placeras i centrum.  Därför är vi mycket glada över att den nu står i Brunnsparken som är något av Göteborgs vardagsrum, sa Malin Ekelund, marknadsansvarig vid Räddningsmissionen.

Konstnären Ann Carlsson Korneev som skapat skulpturen fanns på plats vid invigningen. Hon förklarade att hon valt att göra ett hjul därför att inget i tillvaron är statiskt.

— Livshjulet snurrar för oss alla. Människors situation kan gå från att ha varit bra och välordnat till att bli svårt och utsatt. Men det kan vända igen om man får stöd och hjälp. Räddningsmissionen gör ett fantastiskt arbete och det har varit väldigt roligt att få göra den här skulpturen, säger hon.

Det var när Räddningsmissionen fyllde 60 år för två år sedan, som idén kom upp om en skulptur som kunde symbolisera organisationens sociala arbete.  Politikerna ställde sig bakom en motion med förslag om att placera skulpturen i Brunnsparken och gav uppdraget åt Charles Felix donationsfond som bekostat skulpturen.

Hemlösas natt arrangeras sedan flera år 17 oktober, det datum som FN har utropat som en dag att påminna om målet att utrota fattigdomen i världen. Bakom arrangemanget står Göteborgs stad, Räddningsmissionen, Frälsningsarmén och Trappa Ner som är ett café för hemlösa som har sina lokaler i baptistkyrkan Tabernaklet.

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne