Sändningsgudstjänst för många

Equmeniakyrkan tar emot nästan lika många missionsarbetare som kyrkan sänder ut. I kyrkokonferensens gudstjänst med internationellt tema presenterades både de som kommit hem, de som kommit för att arbeta här, och de som är på väg ut.

- Mission är inte en aktivitet som vi kan välja att ha eller inte ha. Kyrkan finns till för mission som elden finns till för att brinna, sa kyrkoledare Lasse Svensson i talet till missionsarbetarna som radat upp sig på estraden för att presenteras för kyrkokonferensen och få ta emot förbön.

De har arbetat, eller kommer att arbeta, i Equmeniakyrkans samarbetskyrkor i flera länder, bland annat i Filippinerna. Tidigare på dagen undertecknades ett avtal om relationer med den förenade kyrkan i Filippinerna.

I gudstjänsten intervjuades Amir som för tre år sedan kom till Sverige från Afghanistan. Han berättade om hur ensam och deprimerad han kände sig, men att han tack vare ett språkkafé i Schönbergskyrkan i Österfärnebo fick nya vänner.

- Jag deltog i gudstjänsterna och ville vara en del av församlingen. Efter en tid ville jag bli frälst på riktigt och lät döpa mig, berättade Amir.

Idag är han en av flera i församlingen med utländsk bakgrund.

- Vi kanske ser olika ut men Bibeln säger att vi inte längre är judar, afghaner eller svenskar. Vi är ett i Jesus.

Biträdande kyrkoledare Sofia Camnerin predikade om uppståndelsen. Hur mycket pratar vi om att vad uppståndelsen betyder för oss, undrade hon. Att vi tror att ondskans makt är bruten genom att Jesus steg ned i dödsriket och att sedan uppstod?

- Vi behöver berätta vad uppståndelsen betyder för det mesta, bästa och alldeles vardagliga i våra liv. Vi är kallade att bära det hoppet till alla människor.

I gudstjänsten hölls en förbönsakt för de 10 diakoner och 17 pastorer som nu avslutar sina studier och går in i vägledningsåret för att bli ordinerade i nästa kyrkokonferens. Sofia Camnerin vände sig både till dem och till dem som nu går ut i missionsarbete:

- Var vittnen om uppståndelsen. Må ni själva vara burna av det hopp som uppståndelsen ger.

 

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.