Nuri Kino vill starta asylboende för kristna

Journalisten och människorättskämpen Nuri Kino planerar att starta ett asylboende bara för kristna. Detta så att de slipper trakasserier från andra flyktingar.Redan i dag tittar han på två lokaler.

– Den senaste tiden har både andra i A Demand For Action och jag själv flera gånger kontaktats om att kristna inte kan vara kvar i asylboenden på grund av trakasserier, förklarar Nuri Kino.

- Detta gäller självklart också andra, att olika etniciteter och religioner ger sig på varandra, men nu handlar det om främst kristna. Det här är ju känsligt, jag vill inte vbidra till mer polarisering, men eftersom Migrationsverket inte gör något åt saken får jag och andra göra det.

Vilka reaktioner har du fått?

– Jag har fått över 200 mejl och väldigt många Facebook-meddelanden, förslag på eventuella asylboenden. Jag ska titta på två lokaler redan i dag. En advokat har erbjudit sig att skriva ansökan probono. Många flyktingar har också hört av sig och vill bo där. Hundratals människor har dessutom erbjudit sig att bli volontärer.

Hur ska det finansieras?

– I början ska jag samla pengar till det, och att privatpersoner och företag bekostar det. Men sedan hoppas jag att Migrationsverket bekostar det. Vad vet jag, kanske tar Svenska kyrkan sitt ansvar och skjuter till med medel fram till dess Migrationsverket gör det?

Hur många personer kan bo på ditt asylboende?

– Hur många som ska bo där och när det ska öppna vet jag inte, eftersom jag inte vet vilken lokal det kommer att bli. Men det finns andra personer, föreningar och kyrkor i många städer som också vill öppna asylboende för kristna.

 

BARBRO MATZOLS

 

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Maria Louise Larsson
Mycket bra initiativ som genererar till den fred /frid som människorna vill ha som söker sig till Sverige.

 

Till minne