Nu förföljs kristna mer än någonsin förr

I en ny rapport slår den katolska organisationende Aid to the Church in need fast att kristna situationen för kristna de senaste åren blivit sämre än någonsin. Rapporten som täcker de två senaste åren handlar om läget för kristna i ett trettontal nationer där kristna redan tidigare bedömds vara extra utsatta. 

Enligt rapporten skulle kristendomen helt ha utplånats i Syrien och Irak om inte militären hade satt stopp för Islamiska staten och andra islamistgrupper, och om inte humanitär hjälp nått fram till den kristna minoriteten som tvingats på flykt. Hotet från just islamister är som starkast i länder som Sudan, Iran, Saudiarabien och Egypten men i rapporten finns även andra krafter med som förövare. 

I Indien är det hindunationalister som försöker rensa bort alla icke-hinduer ur det tidigare kejsardömet och dessa grupper har blivit allt starkare då landet nu styrs av hindunationalistiska BJP. I Kina och Nordkorea, är det istället statskommunismen som genom hårdare religionslagar och tillslag mot kyrkor gjort att förföljelsen av kristna blivit värre.

Förutom att beskriva en allt tuffare situation för utsatta kristna uppmanar rapporten västvärlden att agera. Framförallt USA som exempelvis skulle kunna sätta press på Saudiarabien, som är en viktig handelspartner som man säljer vapen till.

De tretton länder som är med i studien är; Kina, Egypten, Eritrea, Indien, Iran, Irak, Nigeria, Nordkorea; Pakistan, Saudiarabien, Sudan, Syrien och Turkiet.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Thomas Kärrlander

Ja, inte blev det någon "prerapture" för dessa arma själar, våra älskade bröder och systrar i tron  :(  

Även vi kristna i sverje måste inse att en dag är det vår tur, kanske inte i morgon, eller nästa vecka, men tiden är knapp, så använd den väl i Jesu tjänst! 

Samuel Bakhsayeshzadeh

Hejsan,Vad kan man vänta sig av de brutala regeringar som i Turkiet,Iran och Pakistan osv.Det har gått lång tid men Europa blundar för mördande och förtrycket av sitt eget folk så det inte bara vi kristna drabbas det är hela befolkningar i dessa länder som vi ser nu i Iran ,tyvärr ekonomiska intresse alltid kommer först,ser man på Sverige kan man förstå hur är man tyst om Irans agerande mot sitt folk.Världen har blivit brutalitet ingen bryr sig om andra.Tusen tack att man får skriva det.Jag är Iranier och Baptist men brinner för orättvisor.Enda  jag kan som lilla människa bara be av Vår Gud Jesus Masih.