Moské ska kärleksbombas

Under de senaste dagarna har tre moskéer i landet blivit utsatta för attentat, bland annat i Uppsala. Till stöd för allas människors lika värde och och i solidaritet med muslimska trosutövare i Sverige kommer moskén i Uppsala idag att kärleksbombas. Liknande manifestationer kommer att äga rum på många andra platser, med Svenska kyrkan som en av många initiativtagare.

Under nyårsnatten angreps moskén i Uppsala då en molotovcocktail kastades mot en vägg. Någon har också klottrat på dörren till moskén.

- Det är ett avskyvärt dåd och ett angrepp på rätten till religion, säger biskop Ragnar Persenius.

På Facebook skriver han; "Vi måste stå upp för de mänskliga rättigheterna. Religionsfriheten är skyddad i grundlagen. Då måste den också gälla i praktiken. Ingen ska hindras eller vara orolig för att utöva sin tro. Moskéer är liksom kyrkor heliga rum och ska vara fredade platser."  

- Vi tar kraftigt avstånd från detta övergrepp och jag vill uttrycka mitt deltagande med våra muslimska systrar och bröder som utsatts för det här.

Svenska kyrkan är en av många organisationer som står bakom de manifestationer som i dag, fredag, kommer att hållas på en rad platser runt om i landet för fred, respekt och religionsfrihet. Bland annat kommer moskén i Uppsala att kärleksbombas. 

"Med hjärtan och kärleksbudskap vill vi visa solidaritet med våra muslimska systrar och bröder. Vi vill att Uppsalas muslimer ska mötas av kärlek när de kommer till fredagsbönen i morgon", skriver initiativtagarna på Facebook.

Manifestationer kommer också att äga rum i Stockholm, Göteborg, Malmö. 

 

Signe Hassler

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.