Markusåret ska inspirera till bibelläsande

Bibelläsandet minskar i Sverige. Det vill Equmeniakyrkan och Equmenia ändra på. Därför gör man nu en nationell satsning kallat Markusåret för att inspirera till mer läsande. Projektet presenterades under Vinterkonferensen i Göteborg.

Idag avslutas Vinterkonferensen som samlat omkring 400 medarbetare i Equmeniakyrkan och Equmenia. Det har varit fullmatade dagar och den sista konferensdagen infann sig en viss trötthet, men trots det valde de allra flesta att delta i det digra utbudet av seminarier och andra samlingar.

Både EqMed, Nätverk för medarbetare i Equmeniakyrkan, och fackförbundet Visions sektion  Equmeniakyrkan höll sina årsmöten. EqMed hade flaggat för att årsmötet kunde bli avgörande för medarbetarförbundets framtid. Bara 350 av 1500 potentiella medarbetare i kyrkan är medlemmar. Ett 90-tal av dem deltog i årsmötet där en motion från Equmeniakyrkans region Mitt behandlades. Den föreslog en översyn av EqMeds roll, organisation och finansiering.

-        Beslutet blev att vi fortsätter vår verksamhet, åtminstone fram till nästa årsmöte som hålls i maj 2018. Under tiden fram till dess kommer vi att fortsätta arbeta för att få fler betalande medlemmar. Vi behövs för att stötta varandra och vara en röst in i Equmeniakyrkan nationellt, säger ordförande Pauls Enlund.

Han menar att EqMeds efterfrågas av kyrkan nationellt i flera frågor. EqMed finns bland annat representerat i antagningsnämnd, ansvarsnämnd och i fortbildningsfrågor.

Läs mer om Vinterkonferensen i Sändaren som utkommer 18 januari.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.