Många oroade i Almedalen

Ett antal organisationer uttrycker i ett gemensamt uttalande sin oro över att RFSL Ungdom inte kan delta under Almedalsveckan på grund av risker för hot och våld.

I tisdags kom nyheten att RFSL Ungdom ställer in sina aktiviteter under Almedalsveckan på grund av oro för sin säkerhet. Det här efter att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen fått tillstånd att ordna bokbord bredvid RFSL:s tillfälliga lokaler.

Under tisdagsmorgonen hissades prideflaggor längs med Visby ringmur och portarna in till innerstaden i protest mot NMR.

Nu görs också ett gemensamt uttalande av Rädda barnen, Svenska Röda korset, Svenska kyrkan och Forum idéburna organisationer med social inriktning. De skriver att det är oroande när unga inte vågar delta i Almedalen.

"Återigen har en organisations möjlighet att finnas och verka i vårt samhälle begränsats. Vi är djupt oroade för att organisationer inte kan delta i det demokratiska samtalet som Almedalen representerar på grund av risker för hot och våld".

Uttalandet avslutas med orden:

"Sverige och Almedalen ska vara en plats där alla känner sig trygga. Vi tar avstånd från våld, rasism, och intolerans. Alla människors lika värde ska respekteras. Vi står upp för ett medmänskligt och inkluderande samhälle."

SARA FROM

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Lars Göran Berg
Isarels flagga hissades.Den skändades. Liksom banderoller för israel- Flaggan den revs ned av nazister. En svensk--israelisk kvinna talade. Hon slogs ned av nazister och drogs iväg på marken. Nazisterna drog henne släpande i håret. En Israelvän försökte hjälpa henne. Han fick motta slag. Det var en annan verklighet som dör beaktas av alla som värnar om religionsfrihet och yttrandefrihet.

 

Till minne