Nyhet

Malmöimamer besökte Synagogan

Muslimska företrädare besökte under söndagseftermiddagen synagogan i Malmö för att visa sina sympatier med den judiska församlingen och tydligt markera avstånd mot antisemitism.

Som Sändaren skrev om tidigare idag samlades runt 200 personer i Malmö under fredagskvällen för att skrika mordhot mot judar. Under lördagkvällen attackerades sedan en synagoga i Göteborg med brinnande föremål och detta när judiska barn och ungdomar samlats där inne för en kvällsaktivitet. Det är ingen överdrift att skriva att det är ett spännt läge för Sveriges judar.  Under söndagseftermiddagen gästade mulimska företrädare för synagogan i Malmö för att visa sina sympatier och tydligt markera avstånd mot antisemitism.

– Vi vill visa sympati och solidaritet med judarna i Malmö och fördömer all form av rasism och antisemitism i samhället, säger Alaeddin Al-Qut, verksamhetsledare för Ibn Rushd, ett muslimskt studieförbund i Malmö.

Den mulimska delegationen består av representanter från fem organisationer som under eftermiddagen ska manifestera mot den amerikanske presidenten Donald Trumps beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.

– Vi har gjort det klart och tydligt vad som gäller under manifestation på olika språk och hoppas att det ska bli en lugn manifestation, avslutar Alaeddin Al-Qut.

  • 0 Kommentarer

  • Lägg till ny kommentar