Livets ord-grundare slutar efter otrohetsaffär

En av grundarna till Livets ord, pastorn Robert Ekh, har slutat sin pastorstjänst i församlingen, på grund av att ha haft ett utomäktenskapligt förhållande som lett till att han har lämnat sin fru.

Det var Robert Ekhs eget beslut att sluta, och han lämnar inom några dagar Sverige för att flytta utomlands, skriver Dagen. För några veckor sedan fick familjen och Livets ords ledning reda på hur det låg till. Livets ord förstepastor Joakim Lundqvist säger att det är en familjetragedi.

- Jag vill rikta en innerlig vädjan till alla att i första hand se till en familj som lider. Detta är en pastoral situation. En familjetragedi, säger Joakim Lundqvist till Dagen.

Robert Ekh var en av dem som grundade Livets ord i Uppsala 1983 tillsammans med sin fru Åsa Ekh och makarna Ulf och Birgitta Ekman. Oktober 2014 gick han i pension efter att ha haft många olika roller i församlingen. Han har inte haft några pastorala uppdrag sedan dess.

Han har även skrivit två böcker som berör familj, äktenskap och själavård – områden som han starkt profilerat sig inom, men Joakim Lundqvist säger att dessa nu dras in av naturliga skäl.

Församlingens medlemmar informerades om händelsen under måndagskvällen och ges nu möjlighet till att få råd och stöd i form av samtal och förbön i samband med de bönesamlingar som sedan tidigare hålls varje kväll i Livets ord.

Jakob Romeborn

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Thorsten Schütte
I hjärnan är det inga vattentäta skott mellan olika starka känslor. Så en karismatisk förkunnare, skådespelare, politiker mm utövar som sidoeffekt också en sexuell attraktion. Det gäller att vara medveten om detta och kunna stämma i bäcken, både hos den attraherande och den attraherade.