Kyrkor bombade i Egypten

Två kyrkor i Egypten utsattes på söndagen för bombattentat som krävde sammanlagt över 40 dödsoffer, och ännu fler skadade. Islamska staten ska enligt mediauppgifter ha tagit på sig ansvaret för dåden.

Attentaten skedde i städerna Alexandria och Tanta. De båda koptiskt-ortodoxa församlingarna firade palmsöndagen, till minne av Jesu intåg i Jerusalem. I Tanta ska bomben ha smällt inne i kyrkan under mässan, medan den vid Markuskyrkan i Alexanderia detonerade några timmar efter mässan, där den koptiska kyrkans påve Tawadros II hade deltagit.

Kopterna är den största kristna minoriteten i Egypten. Kopterna har under senare år varit hårt pressade och blivit utsatta för flera attentat.

Den katolska påven Franciskus ska enligt planerna besöka Egypten i slutet av denna månad. Han skall ha direkt fördömt attacken i Tanta medan han höll en mässa i Peterskyrkan.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Samuel Bakhsayeshzadeh
Hej,Jag blir jätte ledsen att höra vad som händer där nere i Mellanöstern,den här gången är Kopterna som är måltavla för islamiska exremister,Jag är säker att den ondskan-islamiska fanatismen har svårt att tolerera andra relioner som Kristendom,jag har rötter därifrån,vad som hände i Stockholm,man kan se resultat av den ondskan som fick skyldiga människors liv,Vi som kommer därifrån har varnat växande fanatismen i Sverige .....jag vill inte sprida hat men jag flydde därifrån att jag kunde utöva min Kristna tro,Jag kan inte tolerera extremismenoch fanatismen för att de kan en sak i huvudet att döda oskyldiga människor som inte delar deras tro-fanatisk form av islam.Det ser man i världen.Jag ber för offren i Stockholm och i Egpten.Amen.Mvh Samuel
Samuel Bakhsayeshzadeh
Hej igen,Jag vill lägga till att Sverige gav mig liksom andra invandrare möligheter att leva det här Landet i fred och tro vad man vill och är tacksam för det,men hur kan man vara så ond att döda oskyldiga människor,terristernas syfte att ändra våra livstill och tro men det får de inte göra det,Min Kristen tro alla människor är likadana.Jag är arg för att vårt samhället att bli förstört av fanatiska terrorister,vi får inte tolerera sådana handlingar i unika och fria Landet Sverige.Jag själv invandrare som 30 år.Man får inte kritisera överhuvudtage islam då blir man kallad rasism eller islamfobi,för att i demokratiskt.Sverige ett demokratiskt land och vi som flytt från barbariska reregingar vi borde värdera inte köra på människor för att döda.Vad de oskyldiga människor hade gjort i Stockholm och I Koptiska kyrkan i Egpten.Jo för att man är kristen.Tusen tack.