Kyrkor bjuds in till nationell samling

I oktober kommer regeringen att bjuda in kyrkor och trossamfund och en lång rad andra frivilligorganisationer till rikskonferens "Sverige tillsammans" för att hela Sverige ska ta ansvar för en bättre och snabbare etablering för de människor som flytt till vårt land.

- Sverige kan så mycket mer om vi bara gör det tillsammans, säger statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande. Budskapet att han kommer kalla till en nationell samling fanns med i hans regeringsförklaring i tisdags.

Regeringen förbereder en lag om att alla kommuner ska ta ansvar för människor som flytt.

Men statsministern tycker att det nu också är tid att hela Sverige samlar sig: kommuner, regioner, myndigheter, näringslivet, de fackliga organisationerna, civilsamhället, studieförbunden, de religiösa samfunden, idrottsrörelsen för att se till att de som flyr till vårt land får ett bra mottagande och att vuxna snabbt kommer i jobb och in i samhällsgemenskapen och att barnen får en bra skolgång.

- Vi behöver samla och sprida kunskaper och goda exempel för att snabba upp och förbättra etableringen. Och regeringen skapar nu en sådan arena där kunskaper kan spridas och sektorer lära av varandra, säger statsministern i pressmeddelandet.

Därför bjuder han nu snart in till en nationell konferens på temat "Sverige tillsammans". Rikskonferensen ska sedan följas upp regionala konferenser ute i landet.

Statsministern framhåller att civilsamhället gör redan mycket men vi tror att vi kan göra mer tillsammans. Inte minst idrottsrörelsen är en viktig väg in i gemenskap för barn och unga.

Stefan Löfven tror att vi kan göra mer tillsammans med näringslivet även här i Sverige. 

- Tillsammans kan vi se till att vuxna får sina yrkeskunskaper validerade och att deras kompetenser tas till vara inte minst inom de yrken där vi har stor brist på yrkesutbildade, hävdar han.

På det sätter vill han ta tillvara den yrkeskompetens som kommer till vårt land, fylla de bristyrken vi har och möta den demografiska utmaningen där vi har allt fler äldre att försörja.'

Lennart Lundberg

 

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne