Kyrkokonferensen igång

På torsdagen startade Equmeniakyrkans tredje kyrkokonferens. Den sker på samma ställe, Filadelfiakyrkan i Stockholm, som det historiska beslutet 2011 togs att bilda en ny kyrka av Missionskyrkan, Baptistsamfundet och Metodistkyrkan.Men man kan också säga att det är den första, eftersom kyrkan fick sitt namn vid fjolårets konferens i Karlstad.

På inledningsgudstjänsten talade biträdande kyrkokledare Olle Alkholm om konferensens tema Rötter och vingar.

- Att säga att Equmeniakyrkans rötter finns i  bildarsamfunden är bara en del av sanningen. Vi hör ihop meddet  gamla och nya förbundets folk, reformationen, väckelserörelserna och den världsvida kyrkan. Men det stannar inte där. Rotsystemet är större än så, vi hör ihop med alla människor och skapelsen. Därför är frågor om framtiden och miljön frågor för vår kyrka och den här konferensen.

Om vingarna sa Olle Alkholm:

- För en kyrka som talar om vingar är bönen omistlig. Vi är en kyrka som ber och litar på Anden som vår hjälpare. Jag ber en bön om varsamhetens väckelse. I de kallare tider vi nu upplever vill vi vara en kyrka som talar om varsamhet om sig själv och andra.

På inledningsmötet hölls en förbönsstund för ett 20-tal diakoner och pastorer som nu avslutar sina studier och påbörjar det vägledningsåret som leder fram till ordination vid nästa årskonferens 2015.

Direkt på inledningsgudstjänsten satte årsmötesförhandlingarna igång, som är uppdelade på tre dagar. I eftermiddag är det Påverkanstorg och senare kvällsgudstjänst.

CHRISTINA LARSSON

PER ERIK LUND

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.