Nyhet

Kristet öppet hus för hemlösa i Göteborg

Snön faller över Sveriges städer och även om många tycker att det är vackert och för tankarna till julmys och ledighet är det andra som far illa i kylan. Därför håller tre kyrkor i Göteborg nattöppet för hemlösa under årets kallaste vintermånader.

Det är Göteborgs stad som tillsammans med Räddningsmissionen och tre församlingar (Carl Johans församling, Oscar Fredriks församling och Annedals församling) genomför öppet hus för hemlösa. Satsningen är öppen för alla men berör mest papperslösa och EU-migranter som saknar tak över huvudet. Nattgästerna kommer välkomnas till värme och mat mellan klockan 22:00 och 07:00. 
 • 2 Kommentarer

 • Lägg till ny kommentar
 • Thomas Kärrlander

  Det är allmänt känt att de mest utsatta av mitt folk nu trängs undan av olika grupperingar som bl.a. kallas för just "papperslösa och EU-migranter" och det är de som kallar sig "kristna" som ligger i framkanten. Men, jag säger till alla, det kommer en dag då vi alla ska ställas till svars för vårt handlande, våra ord och tankar.

   

  "Om någon inte tar hand om sina närmaste, och särskilt sin egen familj, så har han förnekat tron och är värre än den som inte tror." (1 Tim. 5:8).

 • Sven Andersson

  På sätt och vis har du rätt Thomas, i din hänvisning till ordet om att ta hand om "sina anhöriga" i 1 Tim 5:8. Fast kanske ändå inte riktigt som du tror.

  Enligt den bok som inleder den specifikt kristna delen av Bibeln, NT, tillhör nämligen Jesus migranternas och de hemlösas familj, enligt dennes egen utsaga:

  ”Rävarna har lyor och himlens fåglar har bon, men Människosonen har inget ställe där han kan vila sitt huvud.” (Matt 8:20)

  Som Jesu efterföljare är vi kristna direkt eller indirekt besläktade med samma familj. Att som kristen ta hand om hemlösa och "papperslösa" är m.a.o. i högsta grad att ta hand om våra anhöriga,  vår familj, våra närmaste, våra egna eller, annorlunda uttryckt, Guds särskilt utvalda barn.