Kärlek och hat på Göteborgs gator

Det är med blandade känslor jag lämnar Bokmässan och ett kravallartat Göteborg bakom mig och tar tåget hem till Stockholm. Stora delar av stan är avspärrad och just nu har det nazistiska NMR:s demonstration avbrutits av polis.

Såhär på eftermiddagen är också många av de fredliga manifestationerna över. Poesiläsningen och musiken på Domkyrkoplan, den stora samlingen på Heden med barn, hundar och alternativa bokfestivaler . Och sist, men mest, den fantastiska körsången som hölls vid Korsvägen utanför mässan, där körer från hela Göteborg,tillsammans med alla som ville, sjöng tillsammans för fred och frihet. Det var vackert och meningsfullt i ett strålande vackert höstväder.

”A good day to die” sa den Store Författaren i i frukostmatsalen idag. En travestering, givetvis, på mången västernfilm. De tio polishästarna jag såg i full galopp runt Korsvägen, kunde också passat in i någon slags galen aktionfilm. 

 Men denna verklighet är tung och tråkig, även om ingen ännu  så länge, skadats allvarligt, trots att motdemonstranterna var många  De slängde knallskott och gjorde  utfall mot polisen, många av dem talade tyska.

Enligt polisen stoppades marschen när NMR-anhängarna försökte ta sig förbi polisen provocerade av stenkastning från motdemonstranter. Efter utbrytningen har flera personer gripits misstänkta för våldsamt upplopp. Det är ännu inte klart om dessa är NMR-anhängare eller motdemonstranter.

Enligt uppgift bussas nu demonstranterna från området där de fastnat, strax bakom mässhallarna. Förhoppningsvis körs även de våldsbejakande vänsteraktivisterna iväg.

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Thorsten Schütte
Bra problematisering av frågan om demonstrationstillstånd för NMR: https://holtter.wordpress.com/2017/09/30/lat-oss-erkanna-det-finns-problem-med-ratten-att-demonstrera/ Jag själv tycker att bäst är att inte ge sådana grupper så stor uppmärksamhet och "gratisreklam" genom att anvisa dem oattraktiva platser och tidpunkter för sin demonstration. Samma grundidé "avväpnar" även stormöten, om nästa G 20-mötet avhålls i väderobservatörens hus på Jan Mayen slipper man stora demonstrationer...
Thomas Kärrlander
Exakt Thorsten! Händelsen i GTB är en produkt av samarbetet mellan massmedia och polismyndigheter. Tydligen hade NMR gjort en oannonserad "parad" någon vecka innan utan någon större reaktion från något håll. Genom att MSM (och polisen) påannonserar "UPPLOPP" så drar man till sig ett visst klientel som flugor till koskiten. Det blir en enorm reklampelare med långt över hundratusen besökare på nätet. Att dessutom ge dem titeln "nazister" bara förstärker den reklamen. Den verkliga frågan är syftet från MSM och myndigheter. Det har redan väckts politiska upprop om ytterligare inskränkningar i yttrandefriheten. Ända sedan 9/11 har vi sett tendensen mot en polisstat, mha olika "hotbilder". Jesus uppmanade oss att leva i ande och sanning, två fundamentala egenskaper som helt saknas i dagens samhällen.
Thomas Kärrlander
När man betänker hur stora resurser som polisen satt in och till vilken kostnad, ca 20 miljoner, så kan man bara konstatera att polisen åter igen misslyckades med sin uppgift att upprätthålla allmän ordning. Alltså de lyckades inte med deras uppgift som faktiskt var att säkerställa en tillståndsgiven demonstration, istället urartade det med arresteringar som följd. Filmmaterialet förstärker bilden av en vilsen poliskår med oklara och kontraproduktiva direktiv.

 

Till minne