Iranska konvertiter i förvar efter polismöte

Samtalet hos polisen slutade i katastrof. De båda utvisningshot-ade kvinnorna från Iran sattes omedelbart i förvar. — I praktiken sitter de nu i dödscell, säger artisten Ingemar Olsson, pastor i Ängebykyrkan i Fellingsbro.

 

45-åriga Amireh Alirezai och hennes 19-åriga dotter Zeinab Zawar, som Sändaren beskrev under fingerat namn i förra numret, har flytt från Iran undan misshandel och påstått äktenskapsbrott. Efter fyra år i Sverige hotas de av utvisning. Detta trots att de omvänt sig till den kristna tron.

Både äktenskapsbrott och konvertering är belagt med dödsstraff i Iran, berättar Ingemar Olsson.

Det var han som följde med Amireh och Zeinab Zawar till polissamtalet i förra veckan. Varken han eller kvinnornas advokat bedömde att detta skulle innebära någon särskild risk. Ärendet var överklagat till förvaltningsdomstolen i Göteborg, och den så kallade verkställigheten hävd. Trodde man.

– Vi har tidigare diskuterat om kvinnorna skulle gå under jorden. Det är trots allt enklare att gömma sig för den svenska polisen än den iranska, fortsätter Ingemar Olsson.

Men Migrationsverket tror inte på att de är kristna och för att förhindra avvikelser satte polisen dem nu i förvar i Flen.

— I dag ska jag besöka dem i fängelset. De fryser eftersom de inte hann ta med sig några kläder. Jag tar också med mig bröd och vin, eftersom de inte kunde vara med på nattvardsfirandet i söndags.

Också Amirehs syster, Haifa Bahram, som sedan tidigare är bosatt  i Örebro,  har skrivit en intyg ”Jag tvivlar inte för ett ögonblick över min systers och min systerdotters omvändelse till kristendomen, för jag har inte sett Amireh så full av hopp tidigare som nu” skriver hon.

Men hon är också kritisk till sin syster och församlingen:

”Jag anser dock forfarande att de gjort fel med sin konvertering då vår religion inte tillåter att man byter religion. I Iran är straffen för att lämna islam döden. /…/ Jag fruktar nu för deras liv”…                                                      

 

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Thorsten Schütte
Viktigt att sådana fall uppmärksammas. Bristande engagemang kan tolkas uppåt väggarna tokigt, som i denna Sverigedemokraterna närstående blogg: http://soldatmamma.blogspot.dk/2012/09/var-ar-expo-lobbyisterna-lotta-brome.html

 

Till minne