Hönökonferensen lockade tusentals

Årets Hönökonferens, den 70:e i ordningen, är slut. Som vanligt lockade den tusentals människor i alla åldrar och från olika samfund ut i Göteborgs skärgård.

– Det är fantastiskt att se hur allt kan ordna sig så bra. Allt har fallit på plats, konstaterar Annika Olofsson, medlem i Hönö missionskyrka och samordnare för konferensen.

Många av årets talare var nya, eller nygamla. Carl Olov Hultby och Gunnel Noreliusson predikade på kvällsmötena, medan Jonas Lund och Ida-Maria Brengesjö förkunnade på ungdomsmötena.

Gunnel Noreliusson, till vardags församlingsutvecklare i Equmeniakyrkan, gjorde denna sommar debut som talare.

– Det har varit fantastiskt roligt, men också en stor utmaning, säger hon.

Konferensens jättetält, med 2 700 platser, fylldes till brädden under varje kvälls- och ungdomsmöte. Två av alla besökare under veckan var Elisabet och Sigward Karlsson från Brålanda.

– Vi brukar åka till konferensen nu och då. Det är alltid roligt att komma hit och uppleva stämningen och träffa människor man känner, säger Elisabet Karlsson och får medhåll av sin man.

– Det är något speciellt med blandningen av att få njuta av västkusten, sol och värme och att få lyssna till bra undervisning, säger Sigward Karlsson.

Just vädret blev för många ett riktigt bönesvar. Efter några småkyliga och regniga dagar i början av veckan visade sig sedan den svenska sommaren från sin bästa sida. Men trots stekande värme och lockande salta bad var det gott om besökare även på dagsamlingarna.

– Att till exempel se kyrkan helt full av ungdomar som kommit för att lyssna på ett bibelstudium trots att det är fantastiskt väder utanför, det är rätt häftigt, säger Annika Olofsson.

Efter några intensiva veckor väntar nu en tids vila för alla dem som varit med och arrangerat.

Läs mer i nästa nummer av Sändaren

David Isefjord

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.