Hon vill bli nytt språkrör för Miljöpartiet

Hon är barntv-stjärnan som blev frontfigur för civilsamhället, minister för kultur och trossamfund och som håller fast vid sin egen tro. Nu vill Alice Bah Kuhnke leda sitt parti.

När statsminister Stefan Löfven (s) utnämning av Alice Bah Kuhnke som ny kultur- och demokratiminister överraskande många, inte minst för att hon gick med i Miljöpartiet bara några dagar före utnämningen. Nu, över tre år senare och Alice Bah Kuhnke landat väl i politiken.

– Det här är det bästa jag har gjort. Jag har nog aldrig känt att jag är på en bättre plats i hela mitt liv. Det är här jag ska vara. Det är här jag kan använda mina bästa sidor, säger hon till Aftonbladet.

Troende samfundsminister 
Alice Bah Kuhnke har i dag ansvaret för frågor som rör trossamfund i regeringen. Både innan hon blev vald och i samtal i exempelvis Vårdklockans kyrkan i Visby har Bah Kuhnke talat öppet om sin kristna tro och att "den ofta varit mer kontroversiell för somliga än det faktum att hon är både svart och kvinna". 

Nytt språkrör? 
Alice Bah Kuhnke hymlar inte med att hon gärna tar över språkrörsklubban den dag det är dags för det nuvarande språkröret Isabella Lövin att lämna posten.

– Det tycker jag är ett ansvar man har, om man är medlem i ett parti, är statsråd i en regering och sitter i partistyrelsen, vilket jag också är väldigt glad för och kämpade för att få göra. Då ska man också vara beredd att ta det ansvar som ens parti säger att den vill att man ska ta.

Samtidigt poängterar hon att det är upp till partikongressen att välja nytt språkrör.

– Men om kongressen säger att den vill det, då är jag helt beredd att axla det ansvaret någon gång i framtiden när Isabella inte längre vill vara språkrör. 

 

Taggar:

Miljöpartiet

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.