Högtidlig ordination med nya roberna

20 pastorer och diakoner ordinerades i kyrkokonferensens avslutningsgudstjänst. Dessutom välkomnades tre pastorer från andra samfund.

Det var första gången de blå roberna användes i en ordination i Equmeniakyrkan.  Även om åsikterna gått isär om nödvändigheten av att bära dessa högtidkläder så tyckte många nu att det såg mer enhetligt och gladare ut än med den sedvanliga svarta klädseln.

Sofia Camnerin, biträdande kyrkoledare, påminde ordinanderna om den glädje som Gud vill att de ska leva i.

- Det finns mycket som hotar vår glädje. Denna stora dag vill jag påminna er, älskade medarbetare, om den glädje som föds ur andra brunnar.  Återvänd till den källa som finns inom er och hämta kraft. Det är inte ni som ska vara starka. Styrkan kommer från Gud.

Kyrkoledare Lasse Svensson predikade över Guds tid som är nu. Även han påminde pastorerna och diakonerna, liksom övriga församlade, om att ha en förväntan inför vad Gud vill göra i vår tid genom dem som tror på honom.

- Alla har en roll att spela. Gud begär inte att vi ska vara perfekta men han önskar att vi ska vara helhjärtade. Han vill använda oss som vi är.  Låt det sägas om Equmeniakyrkans folk att de inte är perfekta eller överens, eller att de inte är färdiga. Men låt det också sägas att de är helhjärtade i sin övertygelse till Jesus Kristus och att de älskar människor de möter.

Det är inte ofta en predikan i en kyrkokonferens drar ner applåder, men den här gången fick Lasse Svensson ett direkt gensvar på det han sagt. 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne