Gemensam framtids första kyrkoledare installerade

Med tre tydliga ja svarade Lasse Svensson, Sofia Camnerin och Olle Alkholm på frågan om de var villiga att bli Gemensam framtids främsta ledarskap. Därmed blev de installerade som den nya kyrkans kyrkoledare respektive biträdande kyrkoledare.

 

Med tre tydliga ja svarade Lasse Svensson, Sofia Camnerin och Olle Alkholm på frågan om de var villiga att bli Gemensam framtids främsta ledarskap.  Därmed blev de installerade som den nya kyrkans första kyrkoledare respektive biträdande kyrkoledare.

Det låg en högtidlig förväntan i luften när de tre nyvalda kyrkoledarna i procession tågade in i tältkyrkan tillsammans med pastorer och diakoner som skulle ordineras till tjänst. Avskiljningsakten sköttes av bildarsamfundens före detta missionsföreståndare Karin Wiborn och Göran Zettergren samt Metodistkyrkans biskop Christian Alsted.

Karin Wiborn påminde de tre kyrkoledarna om vad som förväntas av dem som kyrkans andliga ledare och främsta företrädare. Enligt Gemensam framtids teologiska grund svarar kyrkoledaren för "samordning och tillsyn i omsorg om kyrkans liv och gemenskap" och ska dessutom främja förkunnelsen och själavården.

-          Ni tre är unika som de första kyrkoledarna för den nya kyrkan. Nu väntar omkring 700 församlingar på ert ledarskap, sa hon.

Lasse Svensson höll en kort predikan i gudstjänsten, som sänds i SVT kanal 2 på söndag. Han betonade att även om Gemensam framtid nu är en kyrka med kyrkoledare och verksamhetsplan så är inget färdigt.

-          Det är nu det börjar. Det är nu vi lägger ut och vi ber om att Andens goda vind ska ta tåg i våra segel. Jag vill inget hellre än att Gud ska leda oss i vårt arbete, sa Lasse Svensson.

Söndagens sändningsgudstjänst avslutade Gemensam framtids första kyrkokonferens. Nästa år hålls konferensen i Karlstad.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Eva
Ja tåget går mot Rom! Ekumenik är inte bibliskt utan Andens enhett är det som avses i Bibeln. Öppna ögonen och se!