Gemensam framtid vill snarast få samarbetsavtal med Svenska kyrkan

Ett avtal om kyrkogemenskap och samarbete med Svenska kyrkan ska ha hög prioritet under Gemensam framtids första verksamhetsår. Det beslöt den första kyrkokonferensen när den antog den första verksamhetsplanen för den nya kyrkan på lördagsförmiddagen.

Sedan tidigare har både Metodistkyrkan och Missionskyrkan avtal om kyrkogemensakp med Svenska kyrkan. Däremot misslyckades Baptistsamfundet och Svenska kyrkan att nå en överenskommelse före bildandet av den nya kyrkan. Det innebär att samarbetet med Svenska kyrkan formellt nu ligger på is.

Samtal mellan Gemensam framtid och Svenska kyrkan har redan inletts och kyrkostyrelsen tyckte inte att det behövdes någon ännu mer konkret betoning av frågan i verksamhetsplanen. Men konferensen biföll med tydlig majoritet en motion från Orsa missionsförsamling som tydligt underströk vikten av att en överenskommelse kommer till stånd.

Den stora tvistefrågan på konferensen gäller den framtida regionorganisationen i Gemensam framtid. Där är talarlistan lång trots att streck redan satts i debatten. Konferensen hann inte fram till beslut före lunchpausen.

 

Anders Mellbourn

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Andreas Holmberg
Våga vara frimodigt frikyrkliga och trovärdigt tuffa mot kolossen på lerfötter! Ställ krav på att politiska partier och deras filialer lämnar alla Svenska kyrkans beslutande församlingar, lokalt, regionalt och på riksplanet, INNAN något nytt bindande avtal sluts. Så hjälper ni oss i Svenska kyrkans interna "frikyrklighet" som kämpar för en evangelisk-luthersk kyrka som är verkligt fri från staten och dess allt mer besynnerliga idéer om vad en kyrka ska och inte ska syssla med!