Frizon läggs ner

Den populära kristna ungdomsfestivalen Frizon läggs ner efter sommarens upplaga, som blir det 20:de i ordningen.

Festivalen Frizon har devisen "En festival inför Gud". Festivalen har blandat bibelstudier, konserter, sport, gudstjänster, dans med mera. 

I ett pressmeddelande sägs att arrangera en festival varje år inte varit ett mål i sig. Festivalens ledningsgrupp har flera gånger frågat sig om festivalen fyller ett behov. De senaste åren har dock deltagarantalet minskat - en erfarenhet som Frizon delar med många andra festivaler i landsorten, De senaste åren har festivalen inte haft samma genomslag bland unga som tidigare. 

Officiell arrangör för Frizon är Evangeliska Frikyrkan. Avgående missionsföreståndare hyllar festivalen.

- Frizon har varit viktig för EFK. Här har unga människor blivit kristna och blivit kallade till tjänst av Gud. Många som i dag är ledare, pastorer och missionärer har gjort viktiga erfarenheter på Frizon, säger han. 

- Men den form som för tio-femton år sedan fick vara så betydelsefull har kanske tappat i relevans. Detta tillsammans med återkommande ekonomiska bakslag har lett fram till vi i EFK:s missionsledning och Frizonledningen under våren fört samtal  om ett avslut, säger Bernth-Åke Ottosson.

På årets och alltså sista Frizonfestivalen kommer artister som Ulrik Munhter, Neillo, Blenda, Side Effects och Bicycle Beat. En av talarna på gudstjänsterna är den amerikanske kristne aktivisten Shane Claiborn, som också besökte festivalen 2007.

Projektledaren för Frizon, Josef Maxson hoppas att många ska ta chansen att komma på Frizons sista upplaga. Inte bara gamla deltagare som vill ha lite nostaligi. I år har man sänkt minimiåldern till 15 år.

- Många tonåringar längtar i flera år efter att bli tillräckligt gamla för att få åka på Frizon. Eftersom årets festival blir den sista har vi sänkt åldersgränsen för att fler ska kunna vara med om ett Frizon, säger han.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.