Fridolin besökte sin arbetsgivare

Miljöpartiets fokus på miljö- och solidaritetsfrågor har lockat kristna väljare till partiet och gjort det till det populäraste partiet bland landets präster. - Det är frågor som är viktiga för kyrkan, sa Gustav Fridolin som gästade Vårgårda möte under söndagskvällen.

 

Tångahallen var så gott som fullsatt när Miljöpartiets ledare lät sig utfrågas av Britta Hermansson och Robert Eriksson.  Även Gustav Fridolin, liksom övriga utfrågade partiledare, sa sig trivas gott i det kyrkliga sammanhanget.

-        Eftersom jag fortfarande undervisar vid Kungsholmens utbildningscentrum, som har Equmeniakyrkan som huvudman, så kan man säga att jag är på besök hos min arbetsgivare, sa han.

Britta Hermansson hade i förväg tippat att Fridolin var den av partiledarna som skulle vara mest avspänd och folklig. I halvtid, med fyra partiledare kvar att intervjua, så kan man konstatera att hon gissat rätt så här långt.

Det blev ett samtal med ganska snälla frågor till Fridolin om miljö, solidaritet, integration och visioner om framtiden. Vad ser du att er politik kan skapa för samhälle när det gäller klimatomställning, undrade Britta Hermansson?

-        Det som är bra för klimatet blir billigare. Det som är dåligt blir dyrare och det direkt dåliga blir förbjudet.  Jag tror inte att miljöproblematiken ska vara en privat ångest, det handlar om politiska beslut och något vi gör tillsammans, sa Fridolin.

Han tillstod att han känner rädsla inför vad som ska hända med moder jord.  De närmaste 4-5 åren kommer att bli avgörande.

-        Vi är den första generationen som kommer att kunna svara på frågan om varför vi inget gjorde när vi visste vad som skulle kunna ske. Vi har alla fakta som behövs för att kunna göra något nu.

Skolfrågorna ligger Gustav Fridolin varmt om hjärtat och en del av kvällen kom att handla om dessa. Om det blir ett regeringsskifte så skulle han kunna se sig själv som utbildningsminister.

-        Med all respekt för processen så kan jag säga att jag skulle vilja vara med och vända utvecklingen i skolan, sa han till Sändaren.

Gustav Fridolin beskriver sig som kristen och sa att tron på Gud och Jesus ger honom trygghet. Han passade också på att tacka alla församlingar som engagerar sig i kampen för solidaritet och alla människors lika värde.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Thorsten Schütte
Att MP vill höja "bensinskatten" = koldioxidskatten på fossila drivmedel är rätt av miljöskäl, men "svårsålt" till väljarna och koalitionspartner. Med en grön skatteväxling av en sådan höjning mot ett avskaffande av trafikförsäkringsskatten blir detta enklare att "sälja in" och på köpet blir man av med en korkad skatt.

 

Till minne