Förstämning i Örebroförsamlingarna

Det råder förstämning i Equmeniaförsamlingarna i Örebro. I helgen hölls kyrkor öppna för att människor som berörts av Lena Wesströms försvinnande skulle kunna samlas och be.

- Det känns väldigt tungt och ledsamt, säger Anna-Lena Evehäll, pastor i Hagakyrkan.
 
I går, söndag, meddelade polisen att den person som hittats död i Örebro troligen är Lena Wesström som anmäldes försvunnen för en vecka sedan. Fallet utreds som misstänkt mord men identifieringen är ännu inte klar.

Lena Wesström är ordinerad pastor i Equmeniakyrkan men har under senare år arbetat i kommunal tjänst. Någon misstänkt gärningsman har ännu inte gripits och det finns heller ingen känd hotbild.

Det dröjde nästan en vecka efter anmälan om Lena Wesströms försvinnande innan polisen hittade en död kvinnokropp, bara några hundra meter från Lena Wesströms hem.

 - Hur tung situationen än är just nu så är vi ändå tacksamma att hon är funnen. Nu måste vi ta nästa steg i sorgearbetet, säger Anna-Lena Evehäll.

Hon är återhållsam i sina kommentarer och vill inte spekulera i vad som kan ha hänt.

-Min främsta lojalitet som pastor är att finnas till för alla som känner sig berörda av det som hänt, säger hon.

Anna-Lena Evehäll berättar att de fem Equmeniaförsamlingarna i Örebro har samarbetat väl i den svåra situationen. Både Hagakyrkan och Betelkyrkan har haft öppet för att människor som vill tända ett ljus, be och prata ska ha möjlighet till det.

-  Det har varit ganska många som kommit för att be för Lenas familj. Pastorer har funnits på plats för att prata med dem som har haft ett behov av att dela sina tankar. Många av oss kände henne och är förtvivlade. Detta är inte vardag för någon av oss.

Även Equmeniakyrkans nationella krisgrupp har varit inkopplad.  Krisgruppen, som bland annat består av kyrkoledare och kommunikationsansvarig och hålls samman av samordnare Inga Johansson,  har beredskap att agera i extrema situationer.

- Vi var tidigt igång för att se vilket stöd vi kan ge församlingar och drabbade på kort och senare på lång sikt. I Örebro finns redan många resurser med kompetenta människor i kyrkorna och därför bedömer vi att de klarar situationen.  Så är det inte på alla platser och då får vi som nationell krisgrupp en viktigare uppgift, säger kommunikationschef George Olvik.

 

 

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.